detector.media
29.12.2016 14:56
Адміністрація Президента сподівається, що «1+1» виконає вимоги закону щодо кінцевих бенефіціарів
Адміністрація Президента сподівається, що «1+1» виконає вимоги закону щодо кінцевих бенефіціарів
Адміністрація Президента України відреагували на заяву каналу «1+1» про нібито спробу позбавити його ліцензії. Коментар пресс-служби АП надійшов на адресу «Детектора медіа».

В АП наголосили, що Нацрада є незалежним органом. «І ніхто, в тому числі і в Адміністрації Президента, не втручається в її діяльність, як в питаннях видачі ліцензій, так і їх позбавлення», - йдеться в повідомленні.

В АП висловили сподівання, що Нацрада та менеджмент каналу «1+1» в стислі терміни та «без недоречної тут політизації» здійснять технічну процедуру обміну всіма належними документами. «В тому числі і тими, які задовольняють вимоги закону щодо кінцевих бенефіціарів. Закон є закон», - акцентувала прес-служба АП.

В АП не мають жодних сумнівів, що роботі каналу «1+1» нічого не загрожує «і він продовжить радувати глядачів якісним телевізійним продуктом».

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що негативно сприймає можливість утисків «1+1» шляхом позбавлення його ліцензії. «Абсолютно негативно сприймаю навіть інформацію про те, що можуть бути якісь утиски. Наскільки я розумію, то сьогодні загроз невидачі ліцензії немає, як мене поінформували. Якщо немає загрози, то будемо вважати, що було непорозуміння», — цитує пана Гройсмана «112 Україна».

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року в «1+1» завершується строк дії ліцензії на аналогове мовлення обсягом 15 годин на добу на мережі передавачів колишнього УТ-2. 15 грудня Нацрада ухвалила рішення переоформити і продовжити цю ліцензію «1+1». Згідно із законом продовжена ліцензія видається не раніше останнього дня строку дії старої ліцензії.

У ніч на 29 грудня телеканал «1+1» оприлюднив звернення до президента, голови Верховної Ради, прем'єр-міністра зі звинуваченням Нацради у спробі позбавити канал ліцензії нібито за вказівкою Адміністрації Президента. Керівництво «1+1» стверджує, що має інформацію про намагання скасувати рішення Нацради і здійснити «рейдерське захоплення» каналу. Також у заяві йдеться про загрозу «призначення якогось нового стороннього керівництва каналу».

Голова Нацради Юрій Артеменко в коментарі «Детектору медіа» пояснив, що у зв’язку з націоналізацією «Приватбанку» Нацрада після ухвалення рішення про продовження ліцензії запитала в каналу «1+1» оновлені дані про кінцевих бенефіціарів. Тимчасом як канал вимагав чимшвидше видати йому бланк продовженої ліцензії. У Нацраді вважали, що мають видати «1+1» бланк ліцензії протягом 30 днів з моменту сплати каналом ліцензійного збору – тобто до 23 січня.

Реагуючи на коментар пана Артеменка, генеральний директор групи «1+1 медіа» і телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко заявив, що канал «1+1» не є активом «Приватбанку», у телекомпанії немає ані кредитів, ані боргових зобов’язань перед банком. На його думку, «коментар пана Артеменка підтверджує, що у держави є інтерес до активів каналу “1+1”».

Згодом Нацрада на своєму сайті повідомила, що «1+1» має отримати бланк продовженої ліцензії не пізніше ніж 6 січня 2017 року.

За даними джерел «Детектора медіа», «1+1» надав Нацраді дані про кінцевих бенефіціарів, не підтверджених у повній мірі документально. Тому регулятор подав запит щодо додаткових документів. Нацрада має на це повноваження згідно з нормами законодавства про прозорість медіавласності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY