Держкіно оголосило результати Дев’ятого пітчингу

Держкіно оголосило результати Дев’ятого пітчингу

21 Вересня 2016
3352
21 Вересня 2016
14:04

Держкіно оголосило результати Дев’ятого пітчингу

3352
21 вересня, в столичному кінотеатрі «Жовтень», Державне агентство з питань кіно оголосило переможців Дев’ятого конкурсного відбору проектів, які претендують на державне фінансування. Серед переможців - 48 кінопроектів
Держкіно оголосило результати Дев’ятого пітчингу
Держкіно оголосило результати Дев’ятого пітчингу

За результатами пітчингів, Експертна комісія з питань кінематографії затвердила узагальнений рейтинговий перелік кінопроектів, що претендують на включення до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки.

У форматі відкритих пітчингів (презентації кінопроектів) Експертною комісією з питань кінематографії розглянуто 88 кінопроектів, з них у сесії:

-     ігрові повнометражні національні (широка глядацька аудиторія) – 8;

-     ігрові повнометражні ко-продукційні (широка глядацька аудиторія) – 10;

-     ігрові повнометражні національні (авторське кіно) – 4;

-     ігрові повнометражні ко-продукційні (авторське кіно) – 7;

-     ігрові дитячі – 2;

-     анімаційні короткометражні – 8;

-     анімаційні повнометражні – 2;

-     неігрові – 13;

-     неігрові ко-продукційні – 3;

-     дебютні ігрові –14;

-     ігрові тематичні (про героїзм воїнів, які брали участь у захисті України в роки Другої світової війни та під час проведення антитерористичної операції) – 6;

-    неігрові тематичні (про героїзм воїнів, які брали участь у захисті України в роки Другої світової війни та під час проведення антитерористичної операції) – 5;

-     ігрові тематичні (до 100-річчя проголошення Української Народної Республіки, до 100-ї річниці бою студентів під Крутами) – 3;

-     неігрові тематичні (до 100-річчя проголошення Української Народної     Республіки, до 100-ї річниці  Бою студентів під Крутами) – 3;

Серед переможців – 48 кінопроектів, які отримали середню оцінку не менше 35 балів включно. Зі списком переможців можна ознайомитись тут.

Для отримання держаного фінансування продюсерам короткометражних і повнометражних проектів у сесії «дебютні ігрові» Держкіно порадило скоротити кошторисну вартість фільмів до одного і десяти мільйонів гривень відповідно.

 «Дуже приємно констатувати, що якість кінопроектів росте від відбору до відбору. Багато проектів мають високий рівень і перед експертами стояло важке завдання, бо те, що ми бачили, можна назвати справжньою конкуренцією», - зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Голова Експертної комісії з питань кінематографії Андрій Дончик зауважив: «Я надзвичайно задоволений результатами чергового конкурсного відбору. На мій погляд, раніше нам не завжди вдавалося досягнути балансу між фестивальним кіно і фільмами для широкої глядацької аудиторії. Цього разу ситуація змінилася і сучасні українські фільми зможуть зацікавити не лише вибагливих кінокритиків, але й матимуть успішну прокатну долю».

Нагадаємо, із 12 по 15 вересня цього року Державним агентством України з питань кіно було проведено Дев’ятий конкурсний відбір кінопроектів для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів. Конкурс було проведено відповідно до Порядку, затвердженого Міністерством культури України.

Дев’ятий пітчинг відзначився рекордною кількістю кінопроектів, що претендували на державне фінансування. Зокрема, під час  першого етапу членами Експертної комісії були опрацьовані 172 кінопроекти. З них 90 були допущені до другого етапу, який відбувався у форматі відкритих пітчингів. 

Нагадаємо, «Детектор медіа» ретельно стежив за другим етапом пітчингу Держкіно та розповів вам подробиці про кінопроекти, представлені в перший,другийтретій і четвертий дні конкурсу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3352
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду