Медійний ринок зростає швидше, ніж прогнозує ВРК – StarLight Sales

Медійний ринок зростає швидше, ніж прогнозує ВРК – StarLight Sales

4 Серпня 2016
2856
4 Серпня 2016
10:36

Медійний ринок зростає швидше, ніж прогнозує ВРК – StarLight Sales

2856
Після публікації прогнозу Всеукраїнської рекламної коаліції щодо динаміки ринку на 2016 рік сейлз-хаус StarLight Sales оприлюднив власну оцінку, яка суттєво відрізняється від даних ВРК. Про це йдеться у прес-релізі компанії
Медійний ринок зростає швидше, ніж прогнозує ВРК – StarLight Sales
Медійний ринок зростає швидше, ніж прогнозує ВРК – StarLight Sales

«Ми як найбільший гравець ринку телереклами маємо точніші дані, – зазначив генеральний директор StarLight Sales Андрій Партика. – Згідно з нашими розрахунками, ринок телереклами зросте в 2016 році на 30–35%. Хочу підкреслити, що це більш оптимістичний прогноз, ніж ще місяць тому, коли згідно з нашим прогнозом ринок мав зрости на 30%. На ринку телевізійного спонсорства за підсумками семи місяців ми спостерігаємо зростання на 100%. Адже обсяг проданих рейтингів зріс на 50% при середній інфляції 35%».

За словами пана Партики, законодавча заборона прямої реклами пива і перехід цієї категорії в спонсорство дали 20% зростання зі 100%. Ще 30% дало відновлення алкогольної категорії. Решта зростання – контракти з продакт-плейсментом та інші спонсорські проекти.

«За підсумками року ми очікуємо зростання спонсорства не менш ніж на 80%. На цьому тлі незрозумілою є логіка прогнозу ВРК, яка очікує лише +40%. Медійний ринок відновлюється швидше, ніж прогнозує ВРК. Знаємо, що й інші лідери ринку вважають поточний прогноз ВРК занадто консервативним. Ми високо цінуємо бажання ВРК постійно підвищувати якість своїх прогнозів», – резюмував Андрій Партика.

Прогноз динаміки медійного ринку в 2016 році (за оцінкою StarLight Sales)

Медіа

Динаміка, % порівняно з 2015 р.

Телебачення

35

ТБ-спонсорство

80

Зовнішня реклама

28

Преса

-5,5

Радіо

27

Інтернет

21

Медійний ринок загалом

+30

Нагадаємо, 2 серпня Всеукраїнська рекламна коаліція (ВРК) опублікувала уточнений прогноз рекламного ринку на 2016 рік, який є оптимістичнішим за прогноз, зроблений наприкінці 2015 року. За прогнозами експертів, рекламний медіаринок цьогоріч зросте на 20,6% (раніше прогнозували, що на 12%); зокрема, телевізійна реклама зросте на 26%, реклама на радіо – на 27%, зовнішня реклама – на 28%, інтернет-реклама – на 21%, реклама в кінотеатрах – на 10%, а реклама в пресі зменшиться на 5,5%.

Того ж дня СЕО рекламної медіагрупи Dentsu Aegis Network Ukraine Олександр Гороховський написав у Facebook, що зазвичай прогнози його групи песимістичніші за консолідовані, але цього разу все навпаки: в групі вважають, що ринок за підсумками року перевищить показники поточного пронозу ВРК.

В інтерв'ю «Детектору медіа» він зазначив, що внутрішні прогнози Dentsu Aegis Network Ukraine щодо динаміки рекламного ринку збігаються з даними ВРК по телебаченню й зовнішній рекламі. По радіо група бачить трохи менші темпи зростання, а по пресі та інтернету – значно більші. Також пан Гороховський не згоден з оцінкою розміру рекламного ринку преси – на його погляд, він менший. Але у відносних величинах в пресі помітні невеликі позитивні зміни в порівнянні з минулим роком. Він прогнозує, що загалом рекламний ринок за підсумками року зросте не менше, ніж на 25%.

Фото - Максим Лісовий

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2856
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду