detector.media
04.08.2016 10:36
Медійний ринок зростає швидше, ніж прогнозує ВРК – StarLight Sales
Медійний ринок зростає швидше, ніж прогнозує ВРК – StarLight Sales
Після публікації прогнозу Всеукраїнської рекламної коаліції щодо динаміки ринку на 2016 рік сейлз-хаус StarLight Sales оприлюднив власну оцінку, яка суттєво відрізняється від даних ВРК. Про це йдеться у прес-релізі компанії

«Ми як найбільший гравець ринку телереклами маємо точніші дані, – зазначив генеральний директор StarLight Sales Андрій Партика. – Згідно з нашими розрахунками, ринок телереклами зросте в 2016 році на 30–35%. Хочу підкреслити, що це більш оптимістичний прогноз, ніж ще місяць тому, коли згідно з нашим прогнозом ринок мав зрости на 30%. На ринку телевізійного спонсорства за підсумками семи місяців ми спостерігаємо зростання на 100%. Адже обсяг проданих рейтингів зріс на 50% при середній інфляції 35%».

За словами пана Партики, законодавча заборона прямої реклами пива і перехід цієї категорії в спонсорство дали 20% зростання зі 100%. Ще 30% дало відновлення алкогольної категорії. Решта зростання – контракти з продакт-плейсментом та інші спонсорські проекти.

«За підсумками року ми очікуємо зростання спонсорства не менш ніж на 80%. На цьому тлі незрозумілою є логіка прогнозу ВРК, яка очікує лише +40%. Медійний ринок відновлюється швидше, ніж прогнозує ВРК. Знаємо, що й інші лідери ринку вважають поточний прогноз ВРК занадто консервативним. Ми високо цінуємо бажання ВРК постійно підвищувати якість своїх прогнозів», – резюмував Андрій Партика.

Прогноз динаміки медійного ринку в 2016 році (за оцінкою StarLight Sales)

Медіа

Динаміка, % порівняно з 2015 р.

Телебачення

35

ТБ-спонсорство

80

Зовнішня реклама

28

Преса

-5,5

Радіо

27

Інтернет

21

Медійний ринок загалом

+30

Нагадаємо, 2 серпня Всеукраїнська рекламна коаліція (ВРК) опублікувала уточнений прогноз рекламного ринку на 2016 рік, який є оптимістичнішим за прогноз, зроблений наприкінці 2015 року. За прогнозами експертів, рекламний медіаринок цьогоріч зросте на 20,6% (раніше прогнозували, що на 12%); зокрема, телевізійна реклама зросте на 26%, реклама на радіо – на 27%, зовнішня реклама – на 28%, інтернет-реклама – на 21%, реклама в кінотеатрах – на 10%, а реклама в пресі зменшиться на 5,5%.

Того ж дня СЕО рекламної медіагрупи Dentsu Aegis Network Ukraine Олександр Гороховський написав у Facebook, що зазвичай прогнози його групи песимістичніші за консолідовані, але цього разу все навпаки: в групі вважають, що ринок за підсумками року перевищить показники поточного пронозу ВРК.

В інтерв'ю «Детектору медіа» він зазначив, що внутрішні прогнози Dentsu Aegis Network Ukraine щодо динаміки рекламного ринку збігаються з даними ВРК по телебаченню й зовнішній рекламі. По радіо група бачить трохи менші темпи зростання, а по пресі та інтернету – значно більші. Також пан Гороховський не згоден з оцінкою розміру рекламного ринку преси – на його погляд, він менший. Але у відносних величинах в пресі помітні невеликі позитивні зміни в порівнянні з минулим роком. Він прогнозує, що загалом рекламний ринок за підсумками року зросте не менше, ніж на 25%.

Фото - Максим Лісовий

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY