Канал «112 Україна» змінив структуру власності, Подщипков більше не директор

Канал «112 Україна» змінив структуру власності, Подщипков більше не директор

14 Липня 2016
18996
14 Липня 2016
16:36

Канал «112 Україна» змінив структуру власності, Подщипков більше не директор

18996
Група з шести компаній, що мовлять з логотипами «112 Україна» і володіють ліцензіями на регіональне цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 та супутникове мовлення, змінили свою структуру власності, директорів і склад частини редакційних рад.
Канал «112 Україна» змінив структуру власності, Подщипков більше не директор
Канал «112 Україна» змінив структуру власності, Подщипков більше не директор

Компанії ТОВ «Телерадіокомпанія “112-ТВ”», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір» і ТОВ «Лідер ТВ» звернулися до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про внесення відповідних змін до ліцензій, але Нацрада 14 липня перенесла розгляд цих питань через відсутність представників ліцензіатів на засіданні.

Компанії стали належати одна одній, також до структури їх власності додалися ТОВ «Інформаційне агентство “112.юей”» і ТОВ «Інформаційне агентство “112 Україна”». У структурі власності каналу «112 Україна» на всіх рівнях тепер лише українські юридичні особи.

Зі структури власності каналу «112 Україна» вибули кіпрські компанії Secundiana Media 112 Ltd, Tertiana Media 112 Ltd, Quartiana Media 112 Ltd, Quintiana Media 112 Ltd, Sextiana Media 112 Ltd і Septiana Media 112 Ltd, кінцевим бенефіціарним власником яких себе називав бізнесмен Андрій Подщипков.

Андрій Подщипков також пішов з посади директора двох компаній групи «112 Україна». А зі складу редакційної ради каналу вибула Ольга Зубрицька – сестра пана Подщипкова і дружина колишнього креативного продюсера «112 Україна» Віктора Зубрицького, якого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков називав медіакоординатором колишнього глави МВС Віталія Захарченка.

Зміни в структурі власності та керівництві компаній збіглися в часі з переходом народного депутата і телеведучого Сергія Капліна з ефіру каналу «112 Україна» на канал NewsOne. Як відомо, з осені 2015 року Андрій Подщипков є заступником голови «Партії простих людей Сергія Капліна».

Отже, розповімо детальніше про зміни в структурі власності та керівництва «112 Україна».

Власниками ТОВ «Телерадіокомпанія “112-ТВ”», що володіє супутниковою ліцензією каналу «112 Україна», стали ТОВ «Аріадна ТВ» (50%) і ТОВ «ТВ Вибір» (50%). Попередніми власниками ТРК «112-ТВ» були ТОВ «Медіа група 112» (99%) і ТОВ «Медіа група 112 центр» (1%), котрі належали кіпрськім компаніям Secundiana Media 112 Ltd і Tertiana Media 112 Ltd.

Директором ТРК «112-ТВ» замість Андрія Подщипкова став Василь Сметана – юрист який представляв раніше інтереси каналу в Нацраді і в суді.

Змін зазнав і склад редакційної ради. З нього вибули Ольга Зубрицька та Роман Савін (колишній директор і колишній власник ТОВ «Новий формат ТВ» – одного з регіональних цифрових ліцензіатів групи «112 Україна»). Замість них до редакційної ради приєдналися Віталій Мазурак і Сергій Мішенін. Членами редакційної ради залишилися Микола Корчага і Юрій Іванов.

Власниками ТОВ «Новий формат ТВ», що володіє місцями в МХ-5 у східних областях України, стали ТОВ «Аріадна ТВ» (50%) і ТОВ «Інформаційне агентство “112.юей”» (50%). Раніше «Новий формат ТВ» належав ТОВ «Медіа група 112 схід», власником якого була кіпрська компанія Quartiana Media 112 Ltd.

Директором «Нового формату ТВ» замість Романа Савіна став Павло Єгоричев.

Власниками ТОВ «Аріадна ТВ», що володіє місцями в МХ-5 у північних областях України, стали ТОВ «ТВ Вибір» (50%) і ТОВ «ТРК “112-ТВ”» (50%). Раніше «Аріадна ТВ» належала ТОВ «Медіа група 112 північ», власником якого була кіпрська компанія Quintiana Media 112 Ltd.

Директором «Аріадни ТВ» замість Ярослава Галатченка став Юрій Будяк, колишній власник і колишній директор ТОВ «Лідер ТВ» - одного з регіональних цифрових ліцензіатів групи «112 Україна».

У редакційній раді «Аріадни ТВ» Євгенію Захарову замінила Руслана Пахалюк, другим членом редакційної ради залишився Віталій Трушин.

Власниками ТОВ «Партнер ТВ», що володіє місцями в МХ-5 у центральних областях України, стали ТОВ «Інформаційне агентство “112 Україна”» (50%) і ТОВ «ТРК “112-ТВ”» (50%). Раніше «Партнер ТВ» належав ТОВ «Медіа група 112 центр», котра належала кіпрській компанії Tertiana Media 112 Ltd.

Директором «Партнер ТВ» замість Андрія Подщипкова став Андрій Ковальчук.

Власниками ТОВ «ТВ Вибір», що володіє місцями в МХ-5 у західних областях України, стали ТОВ «Аріадна ТВ» (50%) і ТОВ «Лідер ТВ» (50%). Попереднім власником було ТОВ «Медіа група 112 захід», яка належала кіпрській компанії Sextiana Media 112 Ltd.

Директором ТВ «Вибір» замість Ігоря Кислиці став Павло Єгоричев (він же, як ішлося вище, очолив «Новий формат ТВ»).

Власниками ТОВ «Лідер ТВ», що володіє місцями в МХ-5 у південних областях України, стали ТОВ «Аріадна ТВ» (50%) і ТОВ «Новий формат ТВ» (50%). Раніше компанія належала ТОВ «Медіа група 112 південь», власником якої була кіпрська компанія Septiana Media 112 Ltd.

Директором «Лідер ТВ» замість Юрія Будяка стала Євгенія Іванова.

«Детектор медіа» також поцікавився в Єдиному державному реєстрі власниками двох компаній, що приєдналися до структури власності каналу «112 Україна» - ТОВ «Інформаційне агентство “112.юей”» і ТОВ «Інформаційне агентство “112 Україна”».

Власниками ТОВ «Інформаційне агентство “112.юей”» є ТОВ «Аріадна ТВ» (50%) і ТОВ «Сей.ТВ системз» (50%). «Сей.ТВ системз», у свою чергу, належить компаніям ТОВ «Аріадна ТВ» (50%) і ТОВ «Партнер ТВ» (50%).

Власниками ТОВ «Інформаційне агентство “112 Україна”» є ТОВ «Аріадна ТВ» (50%) і ТОВ «ТРК “112-ТВ”» (50%).

Наводимо таблицю з новими директорами і власниками компаній-ліцензіатів групи «112 Україна»:

Ліцензіат

Директор

Власник ліцензіата

ТОВ «ТРК "112-ТВ"»

Василь Сметана

ТОВ «Аріадна ТВ» (50%)

ТОВ «ТВ Вибір» (50%).

ТОВ «Новий формат ТВ»

Павло Єгоричев

ТОВ «Аріадна ТВ» (50%)

ТОВ «Інформаційне агентство “112.юей”» (50%)

ТОВ «Аріадна ТВ»

Юрій Будяк

ТОВ «ТВ Вибір» (50%)

ТОВ «ТРК “112-ТВ”» (50%)

ТОВ «Партнер ТВ»

Андрій Ковальчук

ТОВ «Інформаційне агентство “112 Україна”» (50%)

ТОВ «ТРК “112-ТВ”» (50%)

ТОВ «ТВ Вибір»

Павло Єгоричев

ТОВ «Аріадна ТВ» (50%)

ТОВ «Лідер ТВ» (50%)

ТОВ «Лідер ТВ»

Євгенія Іванова

ТОВ «Аріадна ТВ» (50%)

ТОВ «Новий формат ТВ» (50%)

Нагадаємо, навесні 2016 року телеканал Tonis (ТОВ «Телеканал “Тоніс”») викупив у своїх власників 80% своєї власності. При цьому кінцевим бенефіціарним власником у державному реєстрі вказаний генеральний директор каналу Олександр Бутко. Раніше кінцевим бенефіціарним власником каналу Tonis за документами був громадянин Чехії Петр Зіка. За даними Генпрокуратури, каналом опосередковано володів син колишнього Президента України Олександр Янукович. Прес-секретар Олександра Януковича цю інформацію заперечив.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18996
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду