Вийшов 25-й номер газети бійців АТО «Захисник Маріуполя»

Вийшов 25-й номер газети бійців АТО «Захисник Маріуполя»

22 Вересня 2015
2265
22 Вересня 2015
11:10

Вийшов 25-й номер газети бійців АТО «Захисник Маріуполя»

2265
Вийшов 25-й номер газети бійців АТО «Захисник Маріуполя»
Вийшов 25-й номер газети бійців АТО «Захисник Маріуполя»

У секторі антитерористичної операції «М», який захищає Маріупольський напрямок, силами прес-групи вже тривалий час випускається газета «Захисник Маріуполя». 11 вересня вийшов уже 25-й номер видання. Про це повідомляє Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів).

 

Ідея такої газети не нова. Вона є аналогом колишніх радянських дивізійних газет, що випускались в кожному потужному об'єднані військ. Проте практично всі вони були знищені ще в 1990-х роках.

 

«На шпальтах нашого видання ми намагаємось розповідати про кращих людей та бійців сектору, а також про головні події, які відбулись у нас, - розповів виконуючий обв'язки головного редактора газети підполковник Ігор Бірюков. - Самі верстаємо, а з друком нам допомагає друкарня газети "Приазовский рабочий"».

 

Наклад газети порівняно невеликий - всього кілка сотень екземплярів. Видання розповсюджується серед бійців, які під час виконання своїх обов'язків відірвані від інформаційного простору України.

 

 

Нагадаємо, в серпні добровольчий батальйон спецпризначення Національної гвардії «Донбас» розпочав випуск власної газети «Позывной Донбасс». У червні волонтерська група «Солдатська пошта» ініціювала випуск газети «Східний фронт» для 72-ї окремої механізованої бригади (ОМБР) у місті Волноваха Донецької області. А в березні Олег Базар, Сергій Тихий та інші журналісти й волонтери почали випуск фронтової газети «Фронт. Тижневик захисників України».

 

Торік у Дніпропетровську почався випуск газети для фронту «Народ і армія». Також у 2014 році нинішній міністр інформаційної політики Юрій Стець випускав газету АТО «Україна єдина».

 

«Детектор медіа»

Фото надані Регіональним медіа-центр Міноборони у Львові

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду