detector.media
22.09.2015 11:10
Вийшов 25-й номер газети бійців АТО «Захисник Маріуполя»
Вийшов 25-й номер газети бійців АТО «Захисник Маріуполя»

У секторі антитерористичної операції «М», який захищає Маріупольський напрямок, силами прес-групи вже тривалий час випускається газета «Захисник Маріуполя». 11 вересня вийшов уже 25-й номер видання. Про це повідомляє Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів).

 

Ідея такої газети не нова. Вона є аналогом колишніх радянських дивізійних газет, що випускались в кожному потужному об'єднані військ. Проте практично всі вони були знищені ще в 1990-х роках.

 

«На шпальтах нашого видання ми намагаємось розповідати про кращих людей та бійців сектору, а також про головні події, які відбулись у нас, - розповів виконуючий обв'язки головного редактора газети підполковник Ігор Бірюков. - Самі верстаємо, а з друком нам допомагає друкарня газети "Приазовский рабочий"».

 

Наклад газети порівняно невеликий - всього кілка сотень екземплярів. Видання розповсюджується серед бійців, які під час виконання своїх обов'язків відірвані від інформаційного простору України.

 

 

Нагадаємо, в серпні добровольчий батальйон спецпризначення Національної гвардії «Донбас» розпочав випуск власної газети «Позывной Донбасс». У червні волонтерська група «Солдатська пошта» ініціювала випуск газети «Східний фронт» для 72-ї окремої механізованої бригади (ОМБР) у місті Волноваха Донецької області. А в березні Олег Базар, Сергій Тихий та інші журналісти й волонтери почали випуск фронтової газети «Фронт. Тижневик захисників України».

 

Торік у Дніпропетровську почався випуск газети для фронту «Народ і армія». Також у 2014 році нинішній міністр інформаційної політики Юрій Стець випускав газету АТО «Україна єдина».

 

«Детектор медіа»

Фото надані Регіональним медіа-центр Міноборони у Львові

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY