У Дніпропетровську вийшов перший номер газети для фронту «Народ і армія»

У Дніпропетровську вийшов перший номер газети для фронту «Народ і армія»

12 Серпня 2014
5038
12 Серпня 2014
18:30

У Дніпропетровську вийшов перший номер газети для фронту «Народ і армія»

5038
У Дніпропетровську вийшов перший номер газети для фронту «Народ і армія»
У Дніпропетровську вийшов перший номер газети для фронту «Народ і армія»

У Дніпропетровську вийшов перший номер інформаційного бюлетеня «Народ і армія». Це спільний проект Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України, редакцій газет «Зоря» та «Вісті Придніпров'я», видавничого дому «Кераміст». Про це повідомляє Служба інформації НСЖУ.

 

Інформаційний бюлетень «Народ і армія» виходитиме двічі на місяць на восьми сторінках накладом 5 тисяч примірників, розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації з питань інформаційної діяльності Борис Брагинський, відповідальний за випуск.

 

Видання поширюється безкоштовно. Директор видавничого дому «Кераміст» із Запоріжжя Дмитро Плеханов відгукнувся на пропозицію та за рахунок прибутків друкарні погодився видавати цей бюлетень.

 

«Більшу частину накладу буде передано нашим військовим у зону АТО та до Центру допомоги переселенцям. Також "бойовий листок" отримають бійці, які лікуються та проходять реабілітацію у військовому госпіталі та обласній лікарні імені Мечникова», - розповів голова правління Дніпропетровської обласної організації НСЖУ Олексій Ковальчук.

 

Перший номер було створено силами дніпропетровських журналістів. Надалі до наповнення бюлетеню «Народ і армія» долучатимуться колеги із Запоріжжя та, за бажанням, з інших регіонів.

 

Перший номер «бойового листка» містить інтерв'ю заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Бориса Філатова, журналістські репортажі з місця подій про те, як живуть та як воюють бійці, є інформація для переселенців, окремо сторінку присвячено питанням допомоги армії - опубліковано і перелік необхідного для військових, і координати волонтерських центрів.

 

За словами творців проекту, вони ініціювали випуск бюлетеня, щоб підтримати бойовий дух військових. «Перш за все, видання буде відігравати психологічну роль. Ми хочемо регулярно нагадувати хлопцям, що ми з ними, підтримуємо їх як і матеріально, так і морально», - наголосив Борис Брагинський.

 

Олексій Ковальчук додав, що ідея випускати щось на зразок «бойового листка» для української армії виникла ще наприкінці травня. Навіть було видано «Бойовий листок» для військових, який складався всього з двох сторінок.

 

Голова обласної організації НСЖУ також подякував колегам з Павлоградського журналістського осередку, які останній місяць передають свої районні та міські газети військовим. До цієї ініціативи долучилися обласні видання «Вісті Придніпров'я» та «Зоря» і теж відправляють по 400 примірників кожного номера газет в зону АТО. «Ці газети надходять не лише військовим, а й у визволені населені пункти. Таким чином налагоджується канал правдивої інформації для громадян», - підкреслив Олексій Ковальчук.

 

Найближчим часом PDF-версія інформаційної бюлетеня з'явиться на сайті http://helpua.info, а матеріали для наступних випусків видання «Народ і армія» можна надсилати на електронну адресу 382890@ukr.net з поміткою «Для інформаційного бюлетеня».

 

Нагадаємо, що в липні керівник новоствореного Управління інформаційної безпеки Національної гвардії України Юрій Стець розпочав випуск газети антитерористичної операції «Україна єдина» накладом 10 тисяч примірників, яку поширюють серед бійців збройних сил, прикордонників та військових МВС.

 

Нещодавно також повідомлялося про плани Збройних сил України та Міністерства оборони видавати газету спеціально для жителів Донбасу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5038
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3553 дн. тому
"Їм не газету для фронту випускати, а у штрафбат іти!" http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/25882
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду