«Квартал-95» знімає анімаційні версії «Сватів» і «Кухні», ситкоми «Пацики», «Ви всі мене бісите»

«Квартал-95» знімає анімаційні версії «Сватів» і «Кухні», ситкоми «Пацики», «Ви всі мене бісите»

12 Вересня 2015
3957
12 Вересня 2015
14:53

«Квартал-95» знімає анімаційні версії «Сватів» і «Кухні», ситкоми «Пацики», «Ви всі мене бісите»

3957
«Квартал-95» знімає анімаційні версії «Сватів» і «Кухні», ситкоми «Пацики», «Ви всі мене бісите»
«Квартал-95» знімає анімаційні версії «Сватів» і «Кухні», ситкоми «Пацики», «Ви всі мене бісите»

Студія «Квартал-95» знімає кілька комедійних та анімаційних серіалів і готує низку пілотів проектів. Серед них: ситкоми «Слуга народу», «Родичі» («Родственнички»), «Пацики», пілот ситкому «Ви всі мене бісите», анімаційні версії серіалів «Свати» (під назвою «Сватики») і «Кухня», пародійний серіал «Шерлох», другий сезон комедійного серіалу «Між нами, дівчатами», ситком про телебачення. Нові проекти продакшну презентував продюсер і керівник студії «Квартал-95» Сергій Шефір (на фото) 11 вересня, під час скринінгу нових серіалів від учасників ініціативної групи «#Кінокраїна», що відбувся в рамках медіафоруму Kiev Media Week.

 

«Слуга народу» - це комедійний серіал про вчителя історії, який стає Президентом України. «Це єдиний наш проект українською мовою. Це дійсно українське кіно, воно ніде в іншій країні не може бути показаним, бо там його страшно буде дивитися», - попередив пан Шефір. «Це історія про дружбу, кохання, зраду. Але дуже смішна, як уся наша реальна політика», - додав він.

 

У «Слузі народу» грають українські актори - учасники шоу «Вечірній квартал» (головну роль виконує Володимир Зеленський), серіал знімає український режисер Олексій Кирющенко.

 

За словами пана Шефіра, «Слуга народу» задумувався як ситком і знятий у хронометражі ситкому, але, на думку продюсера, виходить драмеді й навіть трагікомедія з дуже несподіваним фіналом першого сезону. 40-серій ситкому вийдуть в ефір каналу «1+1» навесні 2016 року. Уже готується й другий сезон.

 

«Родичі» («Родственнички») - це сімейна комедія про відносини членів великої родини - жанр, успішно випробуваний «Кварталом-95» у проекті «Свати». Поки що це міні-серіал, який налічує вісім серій. «Треба подивитися, як він піде», - зауважив пан Шефір. Проект вийде в ефір каналу «1+1».

 

«Сватики» - анімаційна версія ситкому «Свати», шість сезонів якого відзняв раніше «Квартал-95». «Це проект, приречений на успіх. З можливостями анімації він стає ще смішнішим. Його озвучували всі ті ж актори, що грали у "Сватах". Драматургії в ньому немає - це серіал у вигляді скетчів. Але це експеримент, який може вибухнути міжнародний ринок», - переконаний Сергій Шефір. Перші 20 епізодів анімаційного скетчкому вийдуть в ефірі каналу «1+1» уже цього року.

 

Ще один анімаційний проект «Кварталу - 95» - «Кухня» - мультяшна версія однойменного російського ситкому. На конференції «Кінобізнес» у рамках Kiev Media Week керівник анімаційного підрозділу 95 Animation Studio Дмитро Малков анонсував, що перший сезон буде готовий у квітні 2016 року та вийде в ефір на «1+1» в Україні та СТС у Росії. Кожен епізод має тривалість 24 хвилини.

 

«Ви всі мене бісите» - це ситком про ресторанного критика. Наразі студія «Квартал-95» знімає його пілот.

 

«Пацики» - це 12-серійний комедійний серіал про провінціалів, які підкорюють столицю. «А-ля "Бригада", але комедійна, а не кримінальна. Про талановиту молодь і дружбу», - розповів пан Шефір. Серіал перебуває на стадії предпродакшну.

 

«Шерлох» - пародія на британський серіал «Шерлок» виробництва BBC. Нині 12-серійний скетчком уже перебуває на стадії монтажу. «Думаю, вийде в ефір цього року. У якому вигляді - самостійно чи як рубрика в якійсь програмі - поки не знаю», - сказав пан Шефір.

 

Також студія «Квартал-95» починає зйомки другого сезону комедійного серіалу «Між нами, дівчатами», перший 20-серійний сезон якого вийшов навесні цього року на «1+1». «А далі, дивись, подумаємо про "Сватів-7"», - додав пан Шефір.

 

Є в розробці у студії й ситком про телебачення. Він уже запланований у графіку зйомок. Детальніше про нього пан Шефір поки розповідати не став.

 

«І все це справжнє українське кіно. Як і наш повний, уже відзнятий метр "8 кращих побачень"», - наголосив продюсер.

 

Сергій Шефір розповів і про бюджети нових проектів. За його словами, хвилина анімації наразі коштує до $ 2 тис., але студія має на меті зменшити ціну до $ 1 тис. Комедійний серіал «Родичі» коштує $ 50-60 тис. за епізод. «Ми вважаємо, що реально можна на цьому заробляти. Але в такому бюджеті добре знімати 90 серій, а вісім серій - складніше», - зауважив продюсер. Остаточний бюджет «Слуги народу» поки що не підраховано, оскільки серіал знімається в дорогих декораціях. «Дочекаємося зйомок другого сезону - і тоді озвучимо бюджет», - пообіцяв пан Шефір.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3957
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду