detector.media
12.09.2015 14:53
«Квартал-95» знімає анімаційні версії «Сватів» і «Кухні», ситкоми «Пацики», «Ви всі мене бісите»
«Квартал-95» знімає анімаційні версії «Сватів» і «Кухні», ситкоми «Пацики», «Ви всі мене бісите»

Студія «Квартал-95» знімає кілька комедійних та анімаційних серіалів і готує низку пілотів проектів. Серед них: ситкоми «Слуга народу», «Родичі» («Родственнички»), «Пацики», пілот ситкому «Ви всі мене бісите», анімаційні версії серіалів «Свати» (під назвою «Сватики») і «Кухня», пародійний серіал «Шерлох», другий сезон комедійного серіалу «Між нами, дівчатами», ситком про телебачення. Нові проекти продакшну презентував продюсер і керівник студії «Квартал-95» Сергій Шефір (на фото) 11 вересня, під час скринінгу нових серіалів від учасників ініціативної групи «#Кінокраїна», що відбувся в рамках медіафоруму Kiev Media Week.

 

«Слуга народу» - це комедійний серіал про вчителя історії, який стає Президентом України. «Це єдиний наш проект українською мовою. Це дійсно українське кіно, воно ніде в іншій країні не може бути показаним, бо там його страшно буде дивитися», - попередив пан Шефір. «Це історія про дружбу, кохання, зраду. Але дуже смішна, як уся наша реальна політика», - додав він.

 

У «Слузі народу» грають українські актори - учасники шоу «Вечірній квартал» (головну роль виконує Володимир Зеленський), серіал знімає український режисер Олексій Кирющенко.

 

За словами пана Шефіра, «Слуга народу» задумувався як ситком і знятий у хронометражі ситкому, але, на думку продюсера, виходить драмеді й навіть трагікомедія з дуже несподіваним фіналом першого сезону. 40-серій ситкому вийдуть в ефір каналу «1+1» навесні 2016 року. Уже готується й другий сезон.

 

«Родичі» («Родственнички») - це сімейна комедія про відносини членів великої родини - жанр, успішно випробуваний «Кварталом-95» у проекті «Свати». Поки що це міні-серіал, який налічує вісім серій. «Треба подивитися, як він піде», - зауважив пан Шефір. Проект вийде в ефір каналу «1+1».

 

«Сватики» - анімаційна версія ситкому «Свати», шість сезонів якого відзняв раніше «Квартал-95». «Це проект, приречений на успіх. З можливостями анімації він стає ще смішнішим. Його озвучували всі ті ж актори, що грали у "Сватах". Драматургії в ньому немає - це серіал у вигляді скетчів. Але це експеримент, який може вибухнути міжнародний ринок», - переконаний Сергій Шефір. Перші 20 епізодів анімаційного скетчкому вийдуть в ефірі каналу «1+1» уже цього року.

 

Ще один анімаційний проект «Кварталу - 95» - «Кухня» - мультяшна версія однойменного російського ситкому. На конференції «Кінобізнес» у рамках Kiev Media Week керівник анімаційного підрозділу 95 Animation Studio Дмитро Малков анонсував, що перший сезон буде готовий у квітні 2016 року та вийде в ефір на «1+1» в Україні та СТС у Росії. Кожен епізод має тривалість 24 хвилини.

 

«Ви всі мене бісите» - це ситком про ресторанного критика. Наразі студія «Квартал-95» знімає його пілот.

 

«Пацики» - це 12-серійний комедійний серіал про провінціалів, які підкорюють столицю. «А-ля "Бригада", але комедійна, а не кримінальна. Про талановиту молодь і дружбу», - розповів пан Шефір. Серіал перебуває на стадії предпродакшну.

 

«Шерлох» - пародія на британський серіал «Шерлок» виробництва BBC. Нині 12-серійний скетчком уже перебуває на стадії монтажу. «Думаю, вийде в ефір цього року. У якому вигляді - самостійно чи як рубрика в якійсь програмі - поки не знаю», - сказав пан Шефір.

 

Також студія «Квартал-95» починає зйомки другого сезону комедійного серіалу «Між нами, дівчатами», перший 20-серійний сезон якого вийшов навесні цього року на «1+1». «А далі, дивись, подумаємо про "Сватів-7"», - додав пан Шефір.

 

Є в розробці у студії й ситком про телебачення. Він уже запланований у графіку зйомок. Детальніше про нього пан Шефір поки розповідати не став.

 

«І все це справжнє українське кіно. Як і наш повний, уже відзнятий метр "8 кращих побачень"», - наголосив продюсер.

 

Сергій Шефір розповів і про бюджети нових проектів. За його словами, хвилина анімації наразі коштує до $ 2 тис., але студія має на меті зменшити ціну до $ 1 тис. Комедійний серіал «Родичі» коштує $ 50-60 тис. за епізод. «Ми вважаємо, що реально можна на цьому заробляти. Але в такому бюджеті добре знімати 90 серій, а вісім серій - складніше», - зауважив продюсер. Остаточний бюджет «Слуги народу» поки що не підраховано, оскільки серіал знімається в дорогих декораціях. «Дочекаємося зйомок другого сезону - і тоді озвучимо бюджет», - пообіцяв пан Шефір.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY