НЛО TV відзначить двома показами 50-річчя фільму «Тіні забутих предків»

НЛО TV відзначить двома показами 50-річчя фільму «Тіні забутих предків»

26 Серпня 2015
2929
26 Серпня 2015
14:13

НЛО TV відзначить двома показами 50-річчя фільму «Тіні забутих предків»

2929
НЛО TV відзначить двома показами 50-річчя фільму «Тіні забутих предків»
НЛО TV відзначить двома показами 50-річчя фільму «Тіні забутих предків»

У неділю, 30 серпня, на каналі НЛО TV відбудеться прем'єра фільму «Параджанов». Фільм, присвячений легендарному режисерові, покажуть в рамках святкування 50-річчя виходу на екрани фільму «Тіні забутих предків», повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Стрічка вийде в ефірі о 23.05.

 

«"Параджанов" - біографічний фільм 2013-го року, що розповідає про найбільш яскраві та значимі події в житті геніального режисера Сергія Параджанова. Це історія життя і боротьби українського режисера вірменського походження, яка охоплює тридцятирічний період його життя - від 1958 до кінця 80-х, у тому числі зйомки трьох головних шедеврів («Тіні забутих предків», «Саят-Нова», «Легенда про Сурамську фортецю») та тюремне ув'язнення. Це фільм про те, як складно бути справжнім генієм», - анонсує телеканал.

 

Фільм «Тіні забутих предків», знятий Сергієм Параджановим, покажуть в ефірі телеканалу НЛО TV в п'ятницю, 4 вересня, о 22.45.

 

Нагадаємо, у липні Кабінет Міністрів схвалив розпорядження № 702-р «Про підготовку та відзначення у 2015 році 50-річчя прем'єри художнього фільму «Тіні забутих предків». Рішення уряду було прийнято з ініціативи віце-прем'єр-міністра - міністра культури В'ячеслава Кириленка. Розпорядженням передбачено проведення в серпні реставрації звуку та зображення, а також тиражування відновленої версії художнього фільму «Тіні забутих предків». Оновлену стрічку буде продемонстровано у вересі під час урочистого вечора, присвяченого 50-річчю прем'єри.

 

Нагадаємо, художній фільм «Тіні забутих предків» за однойменною повістю Михайла Коцюбинського зняв режисер Сергій Параджанов, оператором стрічки виступив Юрій Іллєнко. Головні ролі Івана та Марічки зіграли Іван Миколайчук і Лариса Кадочникова. Зйомки фільму тривали в 1963-1964 роках.

 

У вересні 1965 року на прем'єрі «Тіней забутих предків» в кінотеатрі «Україна» в Києві Іван Дзюба, Василь Стус і В'ячеслав Чорновол публічно висловили протест проти політики влади, оприлюднивши інформацію про арешти української творчої інтелігенції. Фільм здобув нагороди на міжнародних кінофестивалях у Мар-дель-Плата (Аргентина), Римі (Італія), Салоніках (Греція).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2929
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду