detector.media
26.08.2015 14:13
НЛО TV відзначить двома показами 50-річчя фільму «Тіні забутих предків»
НЛО TV відзначить двома показами 50-річчя фільму «Тіні забутих предків»

У неділю, 30 серпня, на каналі НЛО TV відбудеться прем'єра фільму «Параджанов». Фільм, присвячений легендарному режисерові, покажуть в рамках святкування 50-річчя виходу на екрани фільму «Тіні забутих предків», повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Стрічка вийде в ефірі о 23.05.

 

«"Параджанов" - біографічний фільм 2013-го року, що розповідає про найбільш яскраві та значимі події в житті геніального режисера Сергія Параджанова. Це історія життя і боротьби українського режисера вірменського походження, яка охоплює тридцятирічний період його життя - від 1958 до кінця 80-х, у тому числі зйомки трьох головних шедеврів («Тіні забутих предків», «Саят-Нова», «Легенда про Сурамську фортецю») та тюремне ув'язнення. Це фільм про те, як складно бути справжнім генієм», - анонсує телеканал.

 

Фільм «Тіні забутих предків», знятий Сергієм Параджановим, покажуть в ефірі телеканалу НЛО TV в п'ятницю, 4 вересня, о 22.45.

 

Нагадаємо, у липні Кабінет Міністрів схвалив розпорядження № 702-р «Про підготовку та відзначення у 2015 році 50-річчя прем'єри художнього фільму «Тіні забутих предків». Рішення уряду було прийнято з ініціативи віце-прем'єр-міністра - міністра культури В'ячеслава Кириленка. Розпорядженням передбачено проведення в серпні реставрації звуку та зображення, а також тиражування відновленої версії художнього фільму «Тіні забутих предків». Оновлену стрічку буде продемонстровано у вересі під час урочистого вечора, присвяченого 50-річчю прем'єри.

 

Нагадаємо, художній фільм «Тіні забутих предків» за однойменною повістю Михайла Коцюбинського зняв режисер Сергій Параджанов, оператором стрічки виступив Юрій Іллєнко. Головні ролі Івана та Марічки зіграли Іван Миколайчук і Лариса Кадочникова. Зйомки фільму тривали в 1963-1964 роках.

 

У вересні 1965 року на прем'єрі «Тіней забутих предків» в кінотеатрі «Україна» в Києві Іван Дзюба, Василь Стус і В'ячеслав Чорновол публічно висловили протест проти політики влади, оприлюднивши інформацію про арешти української творчої інтелігенції. Фільм здобув нагороди на міжнародних кінофестивалях у Мар-дель-Плата (Аргентина), Римі (Італія), Салоніках (Греція).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY