Держкіно виділило кошти кінопроектам, за якими має заборгованості з 2012-2013 років

Держкіно виділило кошти кінопроектам, за якими має заборгованості з 2012-2013 років

14 Липня 2015
1609
14 Липня 2015
12:19

Держкіно виділило кошти кінопроектам, за якими має заборгованості з 2012-2013 років

1609
Держкіно виділило кошти кінопроектам, за якими має заборгованості з 2012-2013 років
Держкіно виділило кошти кінопроектам, за якими має заборгованості з 2012-2013 років

Державне агентство України з питань кіно продовжує фінансування кінопроектів, за якими має заборгованості за попередні роки. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

 

За останній час відновлено роботи над декількома «замороженими» раніше проектами: «Сторожова застава» режисера Юрія Ковальова (переможець п'ятого пітчингу Держкіно 2013 року), «Казка старого мельника» Олександра Ітигілова (переможець п'ятого пітчингу Держкіно 2013 року), «Йом-Кипур» Віктора Греся (переможець другого пітчингу Держкіно 2012 року).

 

Усього від початку 2015 року на виробництво національного продукту вже сплачено понад 20 млн грн, уточнили в Держкіно.

 

«Якщо позитивна тенденція з фінансуванням кіновиробництва буде збережена та будуть реалізовані нещодавно представлені ініціативи з реформування кіногалузі, то Держкіно зможе незабаром представити на суд глядача цілу низку фільмів та запустити у виробництво нові», - зауважив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

 

Нагадаємо, що Держкіно не може запустити у виробництво нові кінопроекти, бо має борги по старих. Станом на 1 січня 2015 року Держкіно мало залишок фінансових зобов'язань у розмірі 34 млн грн за програмою фінансової підтримки і 86,7 млн грн за програмою держзамовлення. Тоді як з держбюджету на 2015 рік на створення та розповсюдження національних фільмів виділено 66 млн 820 тис. грн.

 

Станом на 14 квітня Держкіно українським кіновиробникам було сплачено понад 9 млн грн, станом на 24 квітня перераховано ще понад 5 млн 300 тис. грн. Станом на 14 липня Держкіно перерахувало ще близько 6 млн грн. Таким чином, загальна сума сплаченої за півроку заборгованості Держкіно становить понад 20 млн грн.

 

Нещодавно голова Держкіно Пилип Іллєнко повідомив, що наразі відомство не має заборгованостей перед виробниками - переможцями попередніх шести пітчингів Держкіно: «На сьогоднішній день Держкіно не має заборгованості перед жодним українським продюсером. Всі кредиторські заборгованості були сплачені. На сьогоднішній день ми маємо плани по сплаті авансових платежів».

 

Тим часом у виданні «День» заступник голови Держкіно Андрій Ящишин повідомив, що планується проведення сьомого пітчингу: «Нещодавно на колегії Міністерства культури було прийняте рішення про проведення позачергового конкурсу кінопроектів патріотичного спрямування».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1609
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду