Держкіно не може запустити у виробництво нові кінопроекти, бо має борги по старих

Держкіно не може запустити у виробництво нові кінопроекти, бо має борги по старих

9 Квітня 2015
2759
9 Квітня 2015
18:12

Держкіно не може запустити у виробництво нові кінопроекти, бо має борги по старих

2759
Виділених з держбюджету коштів не вистачає навіть на покриття заборгованості за вже підписаними контрактами, кажуть у Держкіно
Держкіно не може запустити у виробництво нові кінопроекти, бо має борги по старих
Держкіно не може запустити у виробництво нові кінопроекти, бо має борги по старих

Через недостатній обсяг коштів, передбачений у державному бюджеті на 2015 рік на кіновиробництво, затвердження результатів сьомого пітчингу Держкіно на колегію Міністерства культури не виносилося. Про це повідомили у Державному агентстві з питань кіно у відповідь на інформаційний запит «Детектор медіа».

 

У Деркжіно нагадали, що законом «Про Державний бюджет України на 2015 рік» за бюджетною програмою «Створення та розповсюдження національних фільмів, фінансова підтримка державного підприємства "Національний центр Олександра Довженка"» виділено 66 млн. 820. тис. грн. Виділена сума коштів не є достатньою, адже Держкіно має залишок фінансових зобов'язань на 1 січня 2015 року - 34 млн грн за програмою фінансової підтримки і 86,7 млн грн за програмою держзамовлення.

 

«Це означає, що Держкіно не може запустити жодного нового кінопроекту, поки не закінчить фінансування фільмів, вже зазначених в програмі створення та розповсюдження. Виділених коштів не вистачає навіть на покриття заборгованості за вже підписаними контрактами», - наголосили в Держкіно.

 

У зв'язку з цим Держкіно звернулося до Мінкультури, а Мінкультури до Мінфіну з проханням врахувати потреби кіногалузі під час внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», які не були враховані. «Доведений обсяг фінансування не відповідає потребам кіногалузі. Держкіно було змушене призупинити включення до Програми виробництва нових кінопроектів за результатами 7-го пітчингу та не виносило питання на колегію Мінкультури»,- йдеться у відповіді, яку отримала «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, у грудні 2014 року відбувся сьомий пітчинг кінопроектів, які розраховують отримати повну або частку фінансову підтримку. У березні 2015 року Верховна Рада проголосувала за зміни до держбюджету України, залишивши кошторис на створення фільмів без змін. Низка кінематографістів зверталася до уряду з проханням, переглянути обсяги державного фінансування кіногалузі у бік збільшення.

 

Олеся Анастасьєва, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2759
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду