Держкіно виділило понад 9 млн гривень стрічкам, яким заборгувало гроші

Держкіно виділило понад 9 млн гривень стрічкам, яким заборгувало гроші

14 Квітня 2015
2148
14 Квітня 2015
16:36

Держкіно виділило понад 9 млн гривень стрічкам, яким заборгувало гроші

2148
Держкіно виділило понад 9 млн гривень стрічкам, яким заборгувало гроші
Держкіно виділило понад 9 млн гривень стрічкам, яким заборгувало гроші

Державне агентство України з питань кіно у 2015 році відновило фінансування за програмою створення та розповсюдження національних фільмів: станом на 14 квітня українським кіновиробникам було сплачено понад 9 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

 

В першу чергу гроші отримали проекти, щодо яких існувала заборгованість, зокрема фільми «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка, «Моя бабуся Фані Каплан» Олени Дем'яненко, «До дідька» Юрія Речинського, «Максим Оса» Івана Сауткіна та інші стрічки.

 

Держкіно обіцяє продовжити фінансування цих та інших українських фільмів найближчим часом.

 

«Незважаючи на скрутну економічну ситуацію в країні та проведення антитерористичної операції на сході, Держкіно разом з Міністерством культури докладає усіх зусиль для забезпечення стабільного фінансування галузі в рамках існуючих бюджетних призначень і працює над запровадженням альтернативних джерел підтримки національного кіно», - зазначає голова Держкіно Пилип Іллєнко.

 

Нагадаємо, минулого тижня у відповідь на інформаційний запит «Детектор медіа» у Держкіно заявили, що агентство не може запустити у виробництво нові кінопроекти, бо має борги по старих. У той час як з держбюджету на 2015 рік на створення та розповсюдження національних фільмів виділено 66 млн. 820. тис. грн, Держкіно станом на 1 січня 2015 року має залишок фінансових зобов'язань у розмірі 34 млн грн за програмою фінансової підтримки і 86,7 млн грн за програмою держзамовлення.

 

Нагадаємо, що в березні 2015 року Верховна Рада проголосувала за зміни до держбюджету України, залишивши кошторис на створення фільмів без змін.

 

Низка кінематографістів зверталася до уряду з проханням, переглянути обсяги державного фінансування кіногалузі у бік збільшення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2148
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду