Серіал «Ніконов і Ко» можна запропонувати продати на ринки Росії, Казахстану, Білорусі та країн Балтії – Липовецька

Серіал «Ніконов і Ко» можна запропонувати продати на ринки Росії, Казахстану, Білорусі та країн Балтії – Липовецька

8 Липня 2015
10477
8 Липня 2015
13:55

Серіал «Ніконов і Ко» можна запропонувати продати на ринки Росії, Казахстану, Білорусі та країн Балтії – Липовецька

10477
Серіал «Ніконов і Ко» можна запропонувати продати на ринки Росії, Казахстану, Білорусі та країн Балтії – Липовецька
Серіал «Ніконов і Ко» можна запропонувати продати на ринки Росії, Казахстану, Білорусі та країн Балтії – Липовецька

Детективний серіал «Ніконов і Ко», який на замовлення телеканалу ICTV знімають продакшн-компанії Film.ua і Mamas Production, можна запропонувати для продажу на ринки Росії, Казахстану, Білорусі та країн Балтії. Однак рішення про можливий продаж буде приймати компанія Film.ua. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» розповіли керівники компанії Mamas Production Алла Липовецька і Марина Квасова.

 

«Це вертикальний детектив, і злочини універсальні та можуть відбутися де завгодно», - пояснює універсальність проекту пані Липовецька. «До того ж, це нейтральна історія», - додає пані Квасова.

 

«Можна зробити спробу і запропонувати (на російський ринок. - ТК). Також можна запропонувати серіал у Казахстан, у Білорусь, у Прибалтику. Російський ринок для нас зовсім не закритий - усім потрібен якісний продукт», - пояснює пані Липовецька.

 

Відповідаючи на питання, як їм вдалося зацікавити своїми проектами канал ICTV, пані Липовецька розповіла: «Ми принесли каналу повноцінну розробку сценарної лінії на 16 серій (серіал «Ніконов і Ко» складається із 16 епізодів. - ТК). Плюс повний сценарій двох епізодів. І їм сподобалося, це читалося легко, до того ж, у нас цікавий образ головного героя (він прикутий до інвалідного візка. - ТК)».

 

За її словами, образ оперативника слідчого відділу МВС Сергія Ніконова, який у першій серії отримує травму хребта і з другої серії опиняється в інвалідному візку, виник у творців підсвідомо, коли вони надивилися американських детективів. «Він опер, він не Шерлок Холмс. Просто він розумний та добре освічений. І обмеженість у діях змушують його прийняти нові обставини і використовувати свої здібності. У нього є помічники - хлопчик і лікар-реабілітолог. Характер головного героя дуже складний, тому в нього з помічниками посійні конфлікти», - описує героя серіалу пані Липовецька.

 

Марина Квасова не виключає, що в другому сезоні творці серіалу поставлять головного героя на ноги.

 

Олександр Кобзар (праворуч на передньому плані) в ролі оперативника слідчого відділу МВС Сергія Ніконов

 

Герой Олександра Кобзаря в серіалі «Ніконов і Ко» прикутий до інвалідного візка

 

Сценарій «Ніконов і Ко» писався півроку. Головний сценарист - Григорій Ховрах, у команді з яким працювали ще шестеро авторів.

 

Як уже писала «Детектор медіа», зйомки серіалу «Ніконов і Ко» проходитимуть у Києві та Київській області до кінця серпня. Прем'єра запланована на каналі ICTV восени. Режисери - Заза Буадзе, Тарас Ткаченко, оператор - Олександр Земляний, автор сценарію - Григорій Ховрах, продюсери - Віктор Мирський, Олександр Богуцький, Алла Липовецька, Марина Квасова. У ролях - Олександр Кобзар, Михайло Кукуюк, Марина Коняшкіна, Роберт Фельдман, Олег Примогенов, Антоніна Макарчук та інші.

 

Режисер серіалу «Ніконов і Ко» Заза Буадзе під час зйомок

 

На знімальному майданчику серіалу «Ніконов і Ко» в павільйоні Film.ua

 

Нагадаємо, що в осінньому телесезоні 2015 року канал ICTV покаже сім нових проектів українського виробництва у жанрі детективу: серіали «Нюхач-2» (виробництва Film.ua), «Пес» (виробництва PRO-TV), «Ніконов і Ко» (спільне виробництво Film.ua і Mamas Film Production), «Володимирська, 15» (виробництва Film.ua), «Відділ 44», скриптові проекти «Слідчі» (виробництва Mamas Film Production) і «Патруль Самооборона» (виробництва Mamas Film Production).

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10477
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
zabarniy
3204 дн. тому
Не везет нашим продюсерам. Оригинальную идею "Никонова" украли французы. Назвали свою пиратскую версию "Инспектор (капитан) Каин". И уже успели снять 2 сезона. http://www.ex.ua/87313949?r=1988,23775
kyjanyn
3204 дн. тому
Культурно обслуговують русскій мір? Чому Ніконов, а не Петренко? Та тому, що є надія продати москалям, казахам та іншим російськомовним. Либонь і знімали на общєдаступном? І злочини можуть трапитися будь-де на постординському і ординському просторі. Малаццьі! Травіть українців і далі ординським менталітетом і чужою мовою.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду