detector.media
08.07.2015 13:55
Серіал «Ніконов і Ко» можна запропонувати продати на ринки Росії, Казахстану, Білорусі та країн Балтії – Липовецька
Серіал «Ніконов і Ко» можна запропонувати продати на ринки Росії, Казахстану, Білорусі та країн Балтії – Липовецька

Детективний серіал «Ніконов і Ко», який на замовлення телеканалу ICTV знімають продакшн-компанії Film.ua і Mamas Production, можна запропонувати для продажу на ринки Росії, Казахстану, Білорусі та країн Балтії. Однак рішення про можливий продаж буде приймати компанія Film.ua. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» розповіли керівники компанії Mamas Production Алла Липовецька і Марина Квасова.

 

«Це вертикальний детектив, і злочини універсальні та можуть відбутися де завгодно», - пояснює універсальність проекту пані Липовецька. «До того ж, це нейтральна історія», - додає пані Квасова.

 

«Можна зробити спробу і запропонувати (на російський ринок. - ТК). Також можна запропонувати серіал у Казахстан, у Білорусь, у Прибалтику. Російський ринок для нас зовсім не закритий - усім потрібен якісний продукт», - пояснює пані Липовецька.

 

Відповідаючи на питання, як їм вдалося зацікавити своїми проектами канал ICTV, пані Липовецька розповіла: «Ми принесли каналу повноцінну розробку сценарної лінії на 16 серій (серіал «Ніконов і Ко» складається із 16 епізодів. - ТК). Плюс повний сценарій двох епізодів. І їм сподобалося, це читалося легко, до того ж, у нас цікавий образ головного героя (він прикутий до інвалідного візка. - ТК)».

 

За її словами, образ оперативника слідчого відділу МВС Сергія Ніконова, який у першій серії отримує травму хребта і з другої серії опиняється в інвалідному візку, виник у творців підсвідомо, коли вони надивилися американських детективів. «Він опер, він не Шерлок Холмс. Просто він розумний та добре освічений. І обмеженість у діях змушують його прийняти нові обставини і використовувати свої здібності. У нього є помічники - хлопчик і лікар-реабілітолог. Характер головного героя дуже складний, тому в нього з помічниками посійні конфлікти», - описує героя серіалу пані Липовецька.

 

Марина Квасова не виключає, що в другому сезоні творці серіалу поставлять головного героя на ноги.

 

Олександр Кобзар (праворуч на передньому плані) в ролі оперативника слідчого відділу МВС Сергія Ніконов

 

Герой Олександра Кобзаря в серіалі «Ніконов і Ко» прикутий до інвалідного візка

 

Сценарій «Ніконов і Ко» писався півроку. Головний сценарист - Григорій Ховрах, у команді з яким працювали ще шестеро авторів.

 

Як уже писала «Детектор медіа», зйомки серіалу «Ніконов і Ко» проходитимуть у Києві та Київській області до кінця серпня. Прем'єра запланована на каналі ICTV восени. Режисери - Заза Буадзе, Тарас Ткаченко, оператор - Олександр Земляний, автор сценарію - Григорій Ховрах, продюсери - Віктор Мирський, Олександр Богуцький, Алла Липовецька, Марина Квасова. У ролях - Олександр Кобзар, Михайло Кукуюк, Марина Коняшкіна, Роберт Фельдман, Олег Примогенов, Антоніна Макарчук та інші.

 

Режисер серіалу «Ніконов і Ко» Заза Буадзе під час зйомок

 

На знімальному майданчику серіалу «Ніконов і Ко» в павільйоні Film.ua

 

Нагадаємо, що в осінньому телесезоні 2015 року канал ICTV покаже сім нових проектів українського виробництва у жанрі детективу: серіали «Нюхач-2» (виробництва Film.ua), «Пес» (виробництва PRO-TV), «Ніконов і Ко» (спільне виробництво Film.ua і Mamas Film Production), «Володимирська, 15» (виробництва Film.ua), «Відділ 44», скриптові проекти «Слідчі» (виробництва Mamas Film Production) і «Патруль Самооборона» (виробництва Mamas Film Production).

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Лісового

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY