Нацрада хоче наповнити український телеринок корейськими серіалами

Нацрада хоче наповнити український телеринок корейськими серіалами

12 Червня 2015
3146
12 Червня 2015
10:54

Нацрада хоче наповнити український телеринок корейськими серіалами

3146
Нацрада хоче наповнити український телеринок корейськими серіалами
Нацрада хоче наповнити український телеринок корейськими серіалами

Керівництво Національної ради з питань телебачення і радіомовлення встановило контакти з телекомпаніями Південної Кореї щодо отримання їхнього контенту для трансляції на українському телебаченні. Про це на брифінгу 11 червня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, розповідаючи про результати поїздки на навчальний семінар до Південної Кореї, де він побував минулого тижня разом зі своєю першою заступницею Ольгою Герасим'юк.

 

Зі слів пана Артеменка, вони відвідали три відомі телекомпанії Південної Кореї - MBC, SBS (приватні телекомпанії) і KBS (суспільний мовник), де провели переговори про можливу співпрацю українських мовників з корейськими.

 

«Корейські серіали - зараз хіт в усьому світі, Європа вся дивиться: драми, непогані документальні проекти, дуже класні серіали-бойовики. Телекомпанії нам надали каталоги з описами своїх фільмів, вони дуже зацікавлені у співпраці з Україною. Україна для них дуже далекий і невідомий ринок. Вони ніколи сюди напряму не продавали. Тому потенціал дуже великий», - розповів голова Нацради.

 

За даними пана Артеменка, лише одна кіностудія MBC виробляє понад 1000 годин на рік власних серіалів. «Епізод серіалу коштує в межах кількасот доларів. Тобто при цінах, які нам виставляло російське виробництво - 20-30-50 тис. доларів - це зовсім інша річ», - повідомив він.

 

«Можливо, корейські компанії нададуть ці фільми Україні безкоштовно. Тому що ми не є для них ринком бюджетоутворюючим, ми скоріше є ринком, який пропагує корейську культуру, корейську моду», - додав він.

 

Наступного тижня керівництво Нацради планує «презентувати прямі контакти» корейських компаній українським мовникам і сприяти в налагодженні зв'язків.

 

Також представники Нацради провели переговори з представниками корейських компаній, які надають послуги та обладнання у сфері телекомунікацій і досягли домовленості стосовно можливої майбутньої консультативної допомоги в питанні переході від аналогового до цифрового телебачення.

 

«Корея - один з лідерів технологій. Вони найближчим часом переходять на технологію UHDTV (ультра високої роздільної здатності. - ТК), це 4K-, 8K-телевізори (з надвисокою роздільною здатністю. - ТК). У них працює, на відміну від інших країн світу, мобільне телебачення», - зауважив пан Артеменко.

 

Нагадаємо, що українські телеканали вже експериментували з показом корейських фільмів і серіалів. У 2013 році телеканал «Інтер» показував південнокорейський історичний серіал «Наложниця», а Перший національний проводив Дні корейського кіно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3146
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Легостаева
3241 дн. тому
Ярчайшая иллюстрация украинской "пыхи" и тупости: хоть чужое, хоть узкоглазое, лишь бы не москальское. Пусть свои плюются, зато "хай росийськый довгоносык вдавыться". А как же самобытность, вышиваночность и любовь к исконному? Или она непереборчива? И ограничивается только ненавистью к русскому?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду