«2+2» покаже документальний проект «П’ять кіборгів»

«2+2» покаже документальний проект «П’ять кіборгів»

19 Травня 2015
2879
19 Травня 2015
14:54

«2+2» покаже документальний проект «П’ять кіборгів»

2879
«2+2» покаже документальний проект «П’ять кіборгів»
«2+2» покаже документальний проект «П’ять кіборгів»

У суботу, 23 травня, о 23:00 на каналі «2+2» відбудеться прем'єра документальної програми «П'ять кіборгів». Про це повідомляє прес-служба каналу «2+2».

 

За концепцією проекту, його герої ділитимуться фронтовими враженнями, спогадами про перші дні війни, мобілізацію, оборону Донецького аеропорту та бої за селище Піски подблизу Донецька. Це разовий документальний проект.

 

Участь у проекті взяли бійці 95-ї бригади, які розповідають про свої військові будні від мобілізації до виходу з Донецького аеропорту. Програма складається з окремих тематичних частин: «Мобілізація», «Перші втрати», «Місцеве населення», «Піски», «Аеропорт», «Війна». Ці складові показують, «як до новобранців приходило усвідомлення того, що в країні йде війна, як відбувалась трансформація свідомості вчорашніх мирних громадян, як вони набували бойового досвіду, переживали втрату товаришів, здобували перші перемоги».

 

Лейтмотивом проекту стали слова бійця з позивним «Аскольд»: «Війна - це, перш за все, смерть, це сафарі на людину».

 

«При підготовці проекту "П'ять кіборгів" ми, насамперед, прагнули донести до глядачів пряму мову безпосередніх учасників війни на сході України. Ми свідомо уникали зайвого пафосу, драматизації розповіді, закадрового тексту, розгорнутих інформаційних сюжетів. У нашій програмі глядач ніби залишається сам на сам з героєм розповіді, щоб з перших уст почути про пережите, про уроки війни, про те, як бійці самі розуміють, заради чого вони воюють і що допомагає їм вижити. Такими проектами як «П'ять кіборгів», «Хоробрі серця», «Гвардія» ми прагнемо показувати Україні її захисників, важливість їхньої місії», - зазначив генеральний продюсер «2+2» Гліб Корнілов.

 

Одним із героїв програми виступив режисер ефіру телеканалу «2+2», боєць із позивним «Юнга».

 

Прем'єра проекту «П'ять кіборгів» відбудеться відразу після показу чотирьох епізодів телесеріалу «Гвардія».

 

Нагадаємо, «Гвардія» - телевізійний серіал, в основі якого реальні події першої половини 2014 року в Україні. Це історія перших добровольців, котрі після початку російської агресії першими відгукнулись на заклик записуватись в лави Нацгвардії. 

 

«Гвардія» - спільний проект телеканалу «2+2» і компанії «Президент фільм Україна». Сценарій написав Микола Рибалка. Режисер Олексій Шапарєв. Оператор Анатолій Хіміч. Хронометраж серії: 45 хвилин.

 

23 травня «2+2» покаже поспіль усі чотири серії «Гвардії», відзняті на даний момент.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2879
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду