Екс-головред «Газеты по-киевски» Сергій Тихий запускає інтернет-видання «Точно»

Екс-головред «Газеты по-киевски» Сергій Тихий запускає інтернет-видання «Точно»

8 Травня 2015
3228
8 Травня 2015
12:20

Екс-головред «Газеты по-киевски» Сергій Тихий запускає інтернет-видання «Точно»

3228
Екс-головред «Газеты по-киевски» Сергій Тихий запускає інтернет-видання «Точно»
Екс-головред «Газеты по-киевски» Сергій Тихий запускає інтернет-видання «Точно»

Колишній головний редактор «Газеты по-киевски» Сергій Тихий та команда видання готує до запуску онлайн-газету «Точно». Про це він розповів в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

Засновником і видавцем «Точно» виступає громадська організація «Медіафронт».

 

«"Медіафронт" має статус неприбуткової організації, тобто може приймати пожертвування тільки на реалізацію своїх статутних цілей. Ось ми і приймаємо пожертвування. Від різних осіб. І фізичних, і юридичних. І на ці гроші розвиваємо проект», - розповів пан Тихий.

 

Редакція, до якої увійшли в основному журналісти закритої в 2011 році «Газеты по-киевски», готуватиме суспільно-політичний продукт, розрахований на масову аудиторію.

 

«Ми не звужуємо тематику нашої онлайн-газети до політики й економіки. Як в газеті, тут буде і що почитати, і що подивитися для душі. У нас вже підготовлена ​​серія матеріалів про те, як війна відбилася у творчості музикантів, письменників, художників...Або, наприклад, у нас готується проект, який називається «Виставка київського жлобства». У «Газеті по-київськи» ми боролися - правда, не дуже успішно - з будками, які будують жлоби на балконах будинків - пам'яток архітектури», - зазначає редактор.

 

Також на новому сайті буде розділ «довгограючими матеріалами», подібний до рубрики «Картотека» у російського видання «Медуза».

 

За його словами, видання буде займати проукраїнську позицію, але, як зауважив головред, «обґрунтовано критикуватиме владу».  

 

Сергій Тихий також зауважив, що зараз з'явилося багато цікавих інтернет-ЗМІ.

 

«Але вони бачать своїм основним завданням, як я розумію, добути новину і якомога раніше повідомити її читачам. А ось осмислення цих новин, як правило, запізнюється. Експертні думки, аналітичні матеріали з'являються тільки через кілька днів. Минулої зими такі ситуації складалися дуже часто. Щось відбувалося на фронті - і всі чекали якоїсь професійної оцінки, узагальнення. Я сам як споживач шукав і не знаходив пояснень багатьом важливим подіям чи висловлювань», - пояснив він.

 

Пан Тихий вважає, що осмислення - це все-таки більше газетний жанр. «Але сьогодні ринок друкованих видань у нас практично убитий. Ось я і хочу спробувати «газетний» спосіб подачі інформації - з коментарями, порівняннями тощо поєднати з перевагами онлайн-сайтів», - розповів він. 

 

Нагадаємо, у квітні в Україні стартувало ще одне нове інтернет-видання - «Висновки» (vysnovky.com). Його головний редактор - Артем Захарченко, який раніше працював головредом сайту Focus.ua. «Висновки» спеціалізуються на політиці і роблять акцент не на новинах, а на аналітичних матеріалах. Їх інвесторами є «група патріотичних бізнесменів».

 

Також у квітні з'явилося нове аналітичне інтернет-видання Politeka (politeka.net). Його головним редактором стала Тетяна Матичак, яка раніше працювала редактором рубрик у виданнях Korrespondent.net, «Сегодня», «Капитал», та була співзасновником відомого проекту Stopfake.org. За її словами, Politeka - не просто новинний сайт, а аналітичне видання, яке працює в форматі пояснювальної журналістики. Колектив нового проекту орієнтується на приклади таких майстрів жанру, як The New York Times, Los Angeles Times, Voх та ін.

 

У середині березня розпочало роботу інтернет-видання «Четвертая власть» (vlada.io), головним редактором якого став донецький журналіст і блогер Денис Казанський. Над проектом працюють журналісти з Донецької та Луганської областей.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3228
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду