«Газета по-киевски» закривається. Заявлена причина - вимоги Сергія Тихого (ОНОВЛЕНО: +КОМЕНТАР ТИХОГО)

22 Червня 2011
22788
22 Червня 2011
16:36

«Газета по-киевски» закривається. Заявлена причина - вимоги Сергія Тихого (ОНОВЛЕНО: +КОМЕНТАР ТИХОГО)

22788
«Газета по-киевски» закривається. Заявлена причина - вимоги Сергія Тихого (ОНОВЛЕНО: +КОМЕНТАР ТИХОГО)

«Газета  по-киевски» припиняє вихід. Про це повідомляє прес-служба видавництва «Прес-центр», видавця газети.

 

Причиною закриття є те, що на бренд «Газети» заявив свої претензії колишній міноритарний акціонер та головний редактор Сергій Тихий, який висунув до підприємства суттєві (як говориться у релізі) фінансові вимоги.

 

За інформацією видання, на сьогодні всю заборгованість із виплат зарплати працівникам газети погашено. 22 червня, у середу, вийшов останній номер «Газеты по-киевски».

 

«Детектор медіа» звернулася до Сергія Тихого із проханням прокоментувати інформацію, викладену у прес-релізі. Він сказав таке: «Це класична спроба перекласти відповідальність. "Газету по-киевски" знищено "кураторами", півтора роки без затвердженого бюджету, без планів, без перспектив; два з лишком місяці невиходу - половина колективу розбіглася, розбіглися рекламодавці, посередники. Та ви подивіться на що перетворилася моя ГПК за місяць після відновлення виходу!

 

Права на торгівельну марку "Газета по-киевски" належать не тільки мені, а ще трьом іншим фізичним особам. ТМ була зареєстрована у 2002 році - до реєстрації "Газеты по-киевски" в Мінюсті, а ідея та назва були придумані набагато раніше. Протягом восьми з половиною років, поки я і ще ряд власників ТМ працювали у проекті, ми ніяких вимог не висували, хоча мали право на укладання Ліцензійної угоди з відповідними відрахуваннями на нашу користь. Але ми про це і не думали! Після того, як мене було викинуто з газети через одіозні і несправедливі обґрунтування, коли ми з колегами залишились без засобів до існування, ми звернулись до видавця з пропозицією урегулювати цю ситуацію шляхом або укладання з нами Ліцензійної угоди, або викупу Торгової марки. Підкреслюю: конкретні цифри виплат нами жодного разу не називалися, це мало би бути, власне, предметом перемовин. Але жодного разу після того, як ми надіслали ці два листи (у травні та червні), з нами ніхто не захотів поспілкуватись (не подзвонив, не запросив на зустріч). Ми про це ж повідомили 13 червня  на  зборах співвласників  ТОВ "Видавництво «ПресЦЕНТР» ", яке є засновником газети, і це було внесено у протокол. Але у відповідь - знову жодної реакції. З нами навіть не намагались обговорити це питання. Так про які "фінансові вимоги Тихого" йдеться

 

Як зазначається у повідомленні видавця газети, головний редактор «Газеты по-киевски» Олексій Газубей сподівається отримати можливість видавати газету в оновленому вигляді: «Ми плануємо узгодити нову бізнес-модель газети, оновити та вдосконалити її».

 

Нагадаємо,  «Газета по-киевски» відновила свій вихід 19 травня. 11 квітня Олексій Газубей був призначений головним редактором «Газеты по-киевски», а Сергій Тихий був звільнений.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22788
Читайте також
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
фыва
4689 дн. тому
Вот теперь вся подлая суть Тихого вылезла наружу. Пусть десякти человек, которые потеряли работу знают, что потеряли ее из-за Тихого. А как он делал вид, что мол, готов уйти, не мешать, лишль бы люди работали. И вот результат. Редкая мразь.
Пилип з конопель
4690 дн. тому
Так это же по всем статьям идеальный способ закрыть явно неугодное власти издание! Сначала придумывается повод наехать инвестору на главреда неуправляемого издания (он же основатель и совладелец ТМ). При этом озвучиваемая в кулуарах "истинная" причина непонятки между обоими - это бред сивой кобылы, поскольку предметом спора не были ни деньги, ни собственность, ни какая-нибудь подстава и тд. Потом под предлогом "благородного гнева" главреда/создателя/совладельца ТМ убирают. Логично, что совладельцы ТМ захотят либо эту ТМ забрать с собой, либо денег за нее. Что нужно нормальному инвестору? Конечно, успешную ТМ, чтобы делать деньги! А украинскому? Конечно, не искать себе проблем с властью на ровном месте! Так что судьба ГПК решена. Поскольку очевидна невероятность того, что Тихий найдет денег на издание своей ГПК. Правда, есть еще способ - нагнуть всех остальных совладельцев и таки отобрать ТМ... Но не забывайте, что Ткаченко сказал "...ГПК, безусловно, будет...". Т.е. доктор сказал "В морг"? Значит - в морг!
Антон Зикора
4691 дн. тому
Сначала одни закрывали газету, теперь - другой. Короче, прогрессивному, смелому редактору Сергею Тихому плевать на коллектив. Хороший пример, как любить себя в газете, а не газету в себе. А мы там митинговали: Тихого - на трон!!! Ну, ну, вот ты какой, добрый царь.
Надія
4691 дн. тому
Шкода газету! У неї було своє обличчя, свій голос і своя тональність, і саме за це ми, кияни, її любили, а засновники за вказівкою влади знищили. Ті, для кого вона "рагульська", можуть читати "продвинутиє" "Факти" або "Сегодня", а читачі "автентичної ГПК чекатимуть від С.Тихого і його команди нового проекту! Бажаю їм у цьому успіху! Одного читача в моїй особі ви стовідсотково матимете:-)
Виталий
4691 дн. тому
Газета рагульская. Безграмотные тексты: украинизмы, орфография - ошибка на ошибке, даже в заголовках. Нижайший уровень поддерживался УПОРНО, невзирая на нарекания читателей. В штате много журналистов (нарочно не настаиваю на понятии "некиевлян"), не знающих город, не знающих о нем элементарных вещей. Это очень чувствуется и раздражает. Селюки пишут для селюков, приехавших в столицу. Не в гости, а жить: как снять квартиру, как пристроиться к поликлинике, словом - инструкция "своих" со стажем для "своих"-новичков. Газета была хорошо задумана. Ее уничтожило жлобство. А чьи-то бизнес-интересы читателя мало интересуют.
йцукенг
4692 дн. тому
Янукович встретился с Тихим, пообещал миллион долларов, Тихий поверил подписал документы- денег не дали , а Тихого уволили. Козлиная власть дала козлячие обещания и "выполнила" их по козлиному. Высшая доблесть нынешнего Президента - кинуть порядочного человека. Держись Cерега-мы с тобой, как-бы не называлась твоя новая газета- мы её будем покупать, а сайт козлам грохнем! Друзья.
wde
4692 дн. тому
Все они мошенники и воры. Оффшорные аферисты АРТА Теймур Багиров и Тимур Хромаев покрываются Генпрокуратурой. Смотрите здесь //goo.gl/JmPU9 «Остров везения, или Х. и Б. сидели на «нафтогазовой» трубе»
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду