detector.media
08.05.2015 12:20
Екс-головред «Газеты по-киевски» Сергій Тихий запускає інтернет-видання «Точно»
Екс-головред «Газеты по-киевски» Сергій Тихий запускає інтернет-видання «Точно»

Колишній головний редактор «Газеты по-киевски» Сергій Тихий та команда видання готує до запуску онлайн-газету «Точно». Про це він розповів в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

Засновником і видавцем «Точно» виступає громадська організація «Медіафронт».

 

«"Медіафронт" має статус неприбуткової організації, тобто може приймати пожертвування тільки на реалізацію своїх статутних цілей. Ось ми і приймаємо пожертвування. Від різних осіб. І фізичних, і юридичних. І на ці гроші розвиваємо проект», - розповів пан Тихий.

 

Редакція, до якої увійшли в основному журналісти закритої в 2011 році «Газеты по-киевски», готуватиме суспільно-політичний продукт, розрахований на масову аудиторію.

 

«Ми не звужуємо тематику нашої онлайн-газети до політики й економіки. Як в газеті, тут буде і що почитати, і що подивитися для душі. У нас вже підготовлена ​​серія матеріалів про те, як війна відбилася у творчості музикантів, письменників, художників...Або, наприклад, у нас готується проект, який називається «Виставка київського жлобства». У «Газеті по-київськи» ми боролися - правда, не дуже успішно - з будками, які будують жлоби на балконах будинків - пам'яток архітектури», - зазначає редактор.

 

Також на новому сайті буде розділ «довгограючими матеріалами», подібний до рубрики «Картотека» у російського видання «Медуза».

 

За його словами, видання буде займати проукраїнську позицію, але, як зауважив головред, «обґрунтовано критикуватиме владу».  

 

Сергій Тихий також зауважив, що зараз з'явилося багато цікавих інтернет-ЗМІ.

 

«Але вони бачать своїм основним завданням, як я розумію, добути новину і якомога раніше повідомити її читачам. А ось осмислення цих новин, як правило, запізнюється. Експертні думки, аналітичні матеріали з'являються тільки через кілька днів. Минулої зими такі ситуації складалися дуже часто. Щось відбувалося на фронті - і всі чекали якоїсь професійної оцінки, узагальнення. Я сам як споживач шукав і не знаходив пояснень багатьом важливим подіям чи висловлювань», - пояснив він.

 

Пан Тихий вважає, що осмислення - це все-таки більше газетний жанр. «Але сьогодні ринок друкованих видань у нас практично убитий. Ось я і хочу спробувати «газетний» спосіб подачі інформації - з коментарями, порівняннями тощо поєднати з перевагами онлайн-сайтів», - розповів він. 

 

Нагадаємо, у квітні в Україні стартувало ще одне нове інтернет-видання - «Висновки» (vysnovky.com). Його головний редактор - Артем Захарченко, який раніше працював головредом сайту Focus.ua. «Висновки» спеціалізуються на політиці і роблять акцент не на новинах, а на аналітичних матеріалах. Їх інвесторами є «група патріотичних бізнесменів».

 

Також у квітні з'явилося нове аналітичне інтернет-видання Politeka (politeka.net). Його головним редактором стала Тетяна Матичак, яка раніше працювала редактором рубрик у виданнях Korrespondent.net, «Сегодня», «Капитал», та була співзасновником відомого проекту Stopfake.org. За її словами, Politeka - не просто новинний сайт, а аналітичне видання, яке працює в форматі пояснювальної журналістики. Колектив нового проекту орієнтується на приклади таких майстрів жанру, як The New York Times, Los Angeles Times, Voх та ін.

 

У середині березня розпочало роботу інтернет-видання «Четвертая власть» (vlada.io), головним редактором якого став донецький журналіст і блогер Денис Казанський. Над проектом працюють журналісти з Донецької та Луганської областей.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY