Канал «112 Україна» хочуть продати за $ 30 млн – ЗМІ

Канал «112 Україна» хочуть продати за $ 30 млн – ЗМІ

28 Січня 2015
4121
28 Січня 2015
11:05

Канал «112 Україна» хочуть продати за $ 30 млн – ЗМІ

4121
Канал «112 Україна» хочуть продати за $ 30 млн – ЗМІ
Канал «112 Україна» хочуть продати за $ 30 млн – ЗМІ

Інформаційний супутниково-цифровий телеканал «112 Україна» виставлено на продаж за $ 30 млн. Про це пише видання «ЛігаБізнесІнформ» з посиланням на двох топ-менеджерів інших каналів.

 

На думку учасників ринку, стартова ціна в кілька разів перевищує ринкову. Водночас, за даними видання, також розглядається варіант часткового продажу телеканалу з правом управління його редакцією.

 

Директор каналу Андрій Подщипков, який називає себе його власником, від коментарів «ЛігаБізнесІнформ» відмовився.

 

Нагадаємо, у розслідуванні сайту «Наші гроші» йдеться про те, що одним з бенефіціарів каналу «112 Україна» є колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, який перебуває в розшуку (канал це заперечив). Зв'язок із ним простежувався на рівні директора каналу Андрія Подщипкова та екс-креативного продюсера каналу Віктора Зубрицького. Перший був радником голови правління банку «Ринкові технології», який також належав пану Захарченку. А Віктора Зубрицького міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у квітні минулого року назвав медіакоординатор Віталія Захарченка і директором медіахолдингу «Континент». Обидва топ-менеджери «112 Україна» свій зв'язок з паном Захарченком заперечували. А пан Зубрицький у червні виграв суд у пана Авакова.

 

Дружина пана Зубрицького Ольга до червня 2014 року володіла 99,9% компанії ТОВ «ТРК 112-ТВ», якій належить супутникова ліцензія «112 Україна». Директору каналу Андрію Подщипкову належав 0,01% ТОВ «ТРК 112-ТВ». Пан Подщипков в інтерв'ю «Детектор медіа» називав пані Зубрицьку сестрою, а себе - єдиним власником.

 

16 липня колишній креативний продюсер каналу «112 Україна» Віктор Зубрицький повідомив, що на каналі «112 Україна» змінилася структура власності, і телекомпанія тепер пов'язана відносинами з американською медіагрупою в рамках проекту зі створення інформаційної мережі «112» у світі. Сам пан Зубрицький звільнився з телеканалу «у зв'язку з переходом на нову роботу, пов'язану з медіабізнесом у великій іноземній компанії».

 

Згодом інтернет-видання Hubs повідомило, що 8 липня представники українського телеканалу «112 Україна» підписали договір про співпрацю та готовність до проведення due diligence разом з іспаномовним американським каналом BuenaVisionTV. Віктор Зубрицький підтвердив інформацію про можливу угоду з американським телеканалом. «Карлос збирається фінансувати абсолютно нову новинну програму - 112 USA, 112 EU і «112 Україна», - заявив він.

 

7 і 14 серпня Нацрада переоформила у зв'язку зі зміною власників ліцензії шести компаній, об'єднаних у мережу каналу «112 Україна». Власниками телекомпаній стали шість кіпрських компаній зі схожими назвами (дивіться структуру власності каналу «112 Україна»). За даними видання «Медіаняня», новим кінцевим власником «112 Україна» нібито став народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Каплін, який заперечував цю інформацію.

 

У грудні 2014 року з'явилися чутки про можливу купівлю каналу «112 Україна» оточенням Президента. Міністр інформаційної політики Юрій Стець, донедавна топ-менеджер 5-го каналу, що належить Петру Порошенку, назвав ці чутки несерйозними. Генеральний директор «112 Україна» Андрій Подщипков заперечив інформацію про продаж «112 Україна», водночас він не виключив можливості таких переговорів у майбутньому: «Ми готові вести переговори про продаж телеканалу, але тільки, якщо це будуть переговори про придбання за ринковою ціною, і мова не буде йти про "віджимання" телеканалу з використанням адміністративних методів і контролюючих органів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4121
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду