Канал «112 Україна» знову заявляє, що не має стосунку до екс-міністра внутрішніх справ Захарченка

Канал «112 Україна» знову заявляє, що не має стосунку до екс-міністра внутрішніх справ Захарченка

14 Січня 2015
4870
14 Січня 2015
18:04

Канал «112 Україна» знову заявляє, що не має стосунку до екс-міністра внутрішніх справ Захарченка

4870
Канал «112 Україна» знову заявляє, що не має стосунку до екс-міністра внутрішніх справ Захарченка
Канал «112 Україна» знову заявляє, що не має стосунку до екс-міністра внутрішніх справ Захарченка

Сьогодні, 14 січня, телеканал «112 Україна»  розповсюдив заяву, у якій спростовує інформацію про будь-який формальний або неформальний зв'язок з будь-ким із колишніх та/або чинних високопосадовців України. Копію заяви, розповсюдженою прес-службою каналу, отримала також «Детектор медіа».

 

«З моменту створення телеканалу "112 Україна" серед його засновників не було ані юридичних, ані фізичних осіб, які прямо чи опосередковано були би у сфері впливу (або під контролем) колишніх або нині владних високопосадовців», - заявляє телеканал.

 

Нагадаємо, сьогодні, 14 січня, у ЗМІ з'явилась інформація, що журналісти начебто дослідили зв'язок між маєтком екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка і каналом «112 Україна». Журналіст Deutsche Welle Катерина Каплюк повідомила, що офіційним власником маєтку екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка є нідерландська компанія Stichting administratiekantoor LVV.  Будинок пана Захарченка в селі Романкові навесні 2012-го був оформлений на його дружину Людмилу Захарченко. Пізніше того ж року маєток переписали на нідерландський Stichting.

 

Як пише видання «Наші гроші», саме компанія Stichting administratiekantoor LVV була і досі лишається співвласником ЗАТ «Гірничо-рудні технології», яке у свою чергу було і є співвласником ПАТ «Мармуровий кар'єр "Трибушани"», при цьому однойменна торгову марку Віталій Захарченко оформив на самого себе. До голландців «Гірничо-рудні технології» були особисто записані на Людмилу Захарченко, потім - на ПАТ «Страхова компанія "Стар-полiс"». Рік тому ця страхова також була відома як співвласник «Банку Ринкові Технології», чий радник голови правління Андрій Подщипков виявився співвласником ТОВ «ТРК "112-ТВ"», на яку виписували ліцензію на супутникове мовлення інформаційного телеканалу «112 Україна».

 

«У відповідь на повідомлення у пресі про нібито приналежність каналу до сфери впливу екс-міністра внутрішніх справ, повідомляємо, що наша телекомпанія не має (і ніколи не мала) стосунку до названої особи», - заявляє канал «112 Україна».

 

Поширення у ЗМІ такої інформації телеканал розцінює як чорну PR-кампанію, кроки на дискредитацію телеканалу та тиск на трудовий колектив «112 Україна».

 

«Аби захистити свою репутацію, телеканал "112 Україна" вже звернувся в українські суди з вимогою спростувати недостовірну інформацію."112 Україна" - інформаційний телевізійний мовник, принципами якого є об'єктивність, неупередженість й оперативність. Тільки за рік свого існування телеканал зміг вийти на провідні позиції серед інформаційних телеканалів України», - зазначає мовник.

 

Нагадаємо, наприкінці 2014 року Генеральний директор і засновник медіагрупи «112 Україна» Андрій Подщипков назвав чутками інформацію про продаж телеканалу «112 Україна».

 

Телеканал «112 Україна» неодноразово пов'язували з колишнім міністром внутрішнім справ Віталієм Захарченком і колишній першим віце-прем'єр-міністром Сергієм Арбузовим. Генеральний директор каналу Андрій Подщипков це спростовував, заявляючи, що саме він є власником каналу.

 

16 липня колишній креативний продюсер каналу «112 Україна» Віктор Зубрицький повідомив, що на каналі «112 Україна» змінилася структура власності, і телекомпанія тепер пов'язана відносинами з американською медіагрупою в рамках проекту зі створення інформаційної мережі «112» у світі. Сам пан Зубрицький звільнився з телеканалу «у зв'язку з переходом на нову роботу, пов'язану з медіабізнесом у великій іноземній компанії».

 

Згодом інтернет-видання Hubs повідомило, що 8 липня представники українського телеканалу «112 Україна» підписали договір про співпрацю та готовність до проведення due diligence разом з іспаномовним американським каналом BuenaVisionTV. Віктор Зубрицький підтвердив інформацію про можливу угоду з американським телеканалом. «Карлос збирається фінансувати абсолютно нову новинну програму - 112 USA, 112 EU і «112 Україна», - заявив він.

 

7 і 14 серпня Нацрада переоформила у зв'язку зі зміною власників ліцензії шести компаній, об'єднаних у мережу каналу «112 Україна». Власниками телекомпаній стали шість кіпрських компаній зі схожими назвами (дивіться структуру власності каналу «112 Україна»). За даними видання «Медіаняня», новим кінцевим власником «112 Україна» нібито став народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Каплін, який заперечував цю інформацію.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4870
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду