Телеканал «112 Україна» змінив власників

Телеканал «112 Україна» змінив власників

31 Липня 2014
14257
31 Липня 2014
20:17

Телеканал «112 Україна» змінив власників

14257
Телеканал «112 Україна» змінив власників
Телеканал «112 Україна» змінив власників

Телеканал «112 Україна» змінив власників. Відповідні зміни розглянула на засіданні 31 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Власником ТОВ «ТРК "112-ТВ"», яке володіє ліцензією на супутникове мовлення під логотипом «112 Україна», замість Ольги Зубрицької та Андрія Подщипкова стало ТОВ «Медіа група 112». Також канал перейшов із супутника Astra 4A на Amos 2. Нацрада переоформила супутникову ліцензію каналу у зв'язку із цими змінами.

 

Водночас власниками п'яти компаній, які володіють ліцензіями на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 в якості регіональних телеканалів, об'єднаних у загальнонаціональну мережу каналу «112 Україна», стали п'ять різних компаній зі схожими назвами:

 

- ТОВ «Новий формат ТВ» - власником стало ТОВ «Медіа група 112 схід» (був Роман Савін);

- ТОВ «Лідер ТВ» - власником стало ТОВ «Медіа група 112 південь» (був Юрій Будяк);

- ТОВ «ТВ Вибір» - власником стало ТОВ «Медіа група 112 захід» (були Ігор Кислиця та Павло Єгоричев);

- ТОВ «Партнер ТВ» - власником стало ТОВ «Медіа група 112 центр» (були Таміла Дворецька та Андрій Подщипков);

- ТОВ «Аріадна ТВ» - власником стало ТОВ «Медіа група 112 північ» (були Ярослав Галатченко й Андрій Ковальчук).

 

Для цих компаній це вже друга зміна структури власності: ліцензії на цифрове ефірне мовлення вони отримували при інших власниках.

 

Нацрада за пропозицією члена регуляторного органу Олега Черниша перенесла питання про переоформлення ліцензій п'яти юридичних осіб каналу «112 Україна». Пан Черниш зауважив, що видача цим компаніям ліцензій на регіональне мовлення викликала великий резонанс. Він запропонував запросити на засідання представників компаній, щоб дізнатися про зміни та про їхні плани. «Хотілося б побачити за цими компаніями живих людей і дізнатися, як усе це відбувалося», - пояснив він.

 

За даними єдиного державного реєстру, зараз у компаній, які входять у структуру каналу «112 Україна», наступна структура власності:

 

Ліцензіат

Власник ліцензіата

Власник власника

Компанія

Директор

Компанія

Директор

Компанія

ТОВ «ТРК "112-ТВ"»

Андрій Подщипков

ТОВ «Медіа група 112»

Андрій Подщипков

«Секундіана медіа 112 лтд» (Secundiana Media 112 Ltd)

ТОВ «Новий формат ТВ»

Роман Савін

ТОВ «Медіа група 112 схід»

Роман Савін

«Квартіана медіа 112 лтд»

ТОВ «Лідер ТВ»

Юрій Будяк

ТОВ «Медіа група 112 південь»

Юрій Будяк

«Септіана медіа 112 лтд» (Septiana Media 112 Ltd)

ТОВ «ТВ Вибір»

Ігор Кислиця

ТОВ «Медіа група 112 захід»

Ігор Кислиця

«Секстіана медіа 112 лтд»

ТОВ «Партнер ТВ»

Андрій Подщипков

ТОВ «Медіа група 112 центр»

Андрій Подщипков

«Тертіана медіа 112 лтд»

ТОВ «Аріадна ТВ»

Ярослав Галатченко

ТОВ «Медіа група 112 північ»

Ярослав Галатченко

«Квінтіана медіа 112 лтд»

 

Нагадаємо, 16 липня колишній креативний продюсер каналу «112 Україна» Віктор Зубрицький повідомив, що на каналі «112 Україна» змінилася структура власності, і телекомпанія тепер пов'язана відносинами з американською медіагрупою в рамках проекту зі створення інформаційної мережі «112» у світі. Сам пан Зубрицький звільнився з телеканалу «у зв'язку з переходом на нову роботу, пов'язану з медіабізнесом у великій іноземній компанії».

 

Згодом інтернет-видання Hubs повідомило, що 8 липня представники українського телеканалу «112 Україна» підписали договір про співпрацю та готовності до проведення due diligence разом з іспаномовним американським каналом BuenaVisionTV. Віктор Зубрицький підтвердив інформацію про можливу угоду з американським телеканалом. «Карлос збирається фінансувати абсолютно нову новинну програму - 112 USA, 112 EU і «112 Україна», - заявив він.

 

Телеканал «112 Україна» пов'язують з колишнім міністром внутрішнім справ Віталієм Захарченком і колишній першим віце-прем'єр-міністром Сергієм Арбузовим. Генеральний директор каналу Андрій Подщипков це спростовував, заявляючи, що саме він є власником каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14257
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду