Нацрада повторно перевірить три цифрові регіональні канали, у тому числі канал Гужви

Нацрада повторно перевірить три цифрові регіональні канали, у тому числі канал Гужви

21 Січня 2015
4977
21 Січня 2015
17:09

Нацрада повторно перевірить три цифрові регіональні канали, у тому числі канал Гужви

4977
Нацрада повторно перевірить три цифрові регіональні канали, у тому числі канал Гужви
Нацрада повторно перевірить три цифрові регіональні канали, у тому числі канал Гужви

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки трьох цифрових регіональних телеканалів з мультиплексу МХ-5, які, за інформацією Нацради, не усунули порушень, виявлених під час попередніх перевірок. Відповідні рішення Нацрада прийняла на засіданні 15 січня.

 

Нацрада призначила позапланові перевірки ТОВ «Персей ТВ», що має ліцензію на місце в МХ-5 у місті Кагарлику Київської області, ТОВ «Редакція газети "Україна-центр"», що має ліцензії на місце в МХ-5 у шести містах Кіровоградської області, і ТОВ «Мультиплексресурс», що має ліцензію на місце в МХ-5 у місті Львові.

 

Компанія «Персей ТВ» була заснована Незалежною асоціацією телерадіомовників (НАМ) для участі в судових процесах щодо цифрового конкурсу і виграла місце в МХ-5 на повторному цифровому конкурсі у вересні 2012 року. У листопаді 2013 року Нацрада провела перевірку компанії та взяла до відома наявність порушень, які зобов'язала усунути.

 

Регулятор стверджує, що компанія не привела свою діяльність у відповідність до вимог закону й умов ліцензії та не надіслала звіту. За даними представника Нацради в Київській області, компанія взагалі не здійснює мовлення. Представник «Персей ТВ» Катерина М'ясникова (виконавчий директор НАМ) це заперечила. Нацрада призначила перевірку, щоб з'ясувати, чи усунула компанія порушення.

 

Редакція кіровоградської газети «Україна-центр» виборола місце в МХ-5 на шести частотах у Кіровоградській області на повторному цифровому конкурсі у вересні 2012 року. Компанія пов'язана з Олександром Шаталовим, колишнім першим заступником голови Кіровоградської обласної ради, кандидатом у народні депутати від Партії регіонів у мажоритарному окрузі в Кіровограді на виборах 2012 року, кандидатом у народні депутати за списками «Опозиційного блоку» на виборах 2014 року.

 

У жовтні 2014 року Нацрада оголосила попередження «Україні-центр» за відсутність мовлення та зобов'язала протягом місяця привести діяльність у відповідність до умов ліцензії та законодавства. Регулятор стверджує, що компанія так і не надала звіту про усунення порушень. За даними моніторингу 2 грудня 2014 року, «Україна-центр» так і не здійснює мовлення в МХ-5. Тому Нацрада призначила позапланову перевірку.

 

ТОВ «Мультиплексресурс» - теж новостворений мовник (логотип - «Захід новини»), який виграв місце в МХ-5 на повторному цифровому конкурсі у вересні 2012 року. Тоді ж місце в МХ-5 у Києві з логотипом «Всі новини» отримало ТОВ «Медіамережі». Через рік, у жовтні 2013 року, власником обох телекомпаній став холдинг Ігоря Гужви «Мультимедіа інвест груп». Ігор Гужва пояснив, що придбав компанії для розширення мережі покриття майбутнього телеканалу холдингу «Вести TV» (до цього він придбав супутниковий телеканал UBR).

 

У листопаді 2014 року Нацрада оголосила попередження ТОВ «Мультиплексресурс» за відхилення від програмної концепції. За даними Нацради, програмне наповнення каналу зводиться до автоматичного набору однакових за змістом сюжетів і формального виконання затвердженої програмної концепції мовлення. Нацрада зобов'язала компанію протягом місяця усунути порушення. Ліцензіат надіслав Нацраді звіт про усунення порушень, але результати моніторингу 9-14 грудня цього не підтверджують. Тому Нацрада призначила позапланову перевірку компанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4977
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду