Нацрада оголосила попередження львівському цифровому телеканалу Гужви

Нацрада оголосила попередження львівському цифровому телеканалу Гужви

6 Листопада 2014
4426
6 Листопада 2014
17:09

Нацрада оголосила попередження львівському цифровому телеканалу Гужви

4426
Нацрада оголосила попередження львівському цифровому телеканалу Гужви
Нацрада оголосила попередження львівському цифровому телеканалу Гужви

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ «Мультиплексресурс», що має місце в регіональному цифровому мультиплексі МХ-5 у Львові (логотип - «Захід новини») і належить медіахолдингу Ігоря Гужви «Мультимедіа інвест груп». Відповідне рішення Нацрада ухвалила 6 листопада за результатами позапланової перевірки компанії.

 

Перевірка зафіксувала, що контент каналу є незмінним: щодоби в ефірі транслюються одні й ті самі програми з однаковими сюжетами. За даними Нацради, програмне наповнення каналу зводиться до автоматичного набору однакових за змістом сюжетів і формального виконання затвердженої програмної концепції мовлення:

 

При цьому збільшено обсяг власних (на 2 години), інформаційних програм (на 40 хвилини) і фільмопоказу (на 50 хвилин) за рахунок зменшення категорії «Інше».

 

Також програми каналу транслювалися без розміщення імені автора чи авторів, назви і адреси виробника. Керівництво компанії пояснило це збоєм у роботі телевізійної титрувальної програми.

 

Нацрада проголосувала за оголошення попередження компанії.

 

Раніше, в липні, Нацрада оголосила попередження супутниковому каналу UBR, що належить медіахолдингу Ігоря Гужви, за синхрони терористів в ефірі.

 

Нагадаємо, ТОВ «Мультиплексресурс» отримало ліцензією на мовлення в мультиплексі МХ-5 у Львові з логотипом «Захід новини» на додатковому цифровому конкурсі у вересні 2012 році. Тоді ж ліцензію на мовлення в МХ-5 у Києві з логотипом «Всі новини» отримало ТОВ «Медіамережі».

 

Через рік, у жовтні 2013 року, власником обох телекомпаній став холдинг Ігоря Гужви «Мультимедіа інвест груп». Ігор Гужва пояснив, що придбав компанії для розширення мережі покриття майбутнього телеканалу холдингу «Вести TV» (до цього він придбав супутниковий телеканал UBR).

 

Нагадаємо, що на додатковому цифровому конкурсі у вересні 2012 року ліцензію на мовлення в МХ-5 у Харкові отримала нова компанія зі схожою назвою ТОВ «Медіаресурс». Однак у листопаді 2012 року суд за позовом ТОВ «Харків.ТВ» визнав протиправними і скасував рішення Нацради про переможця конкурсу в Харкові. У березні 2013 року це рішення підтвердив апеляційний суд.

 

Нині в реєстрі телерадіоорганізацій, який веде Нацрада, ТОВ «Медіаресурс» відсутній. За даними єдиного державного реєстру, компанія перебуває в стадії припинення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4426
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду