Інформагентство Курченка у Криму закрилося через збитковість - ЗМІ

Інформагентство Курченка у Криму закрилося через збитковість - ЗМІ

12 Грудня 2014
3741
12 Грудня 2014
13:40

Інформагентство Курченка у Криму закрилося через збитковість - ЗМІ

3741
Інформагентство Курченка у Криму закрилося через збитковість - ЗМІ
Інформагентство Курченка у Криму закрилося через збитковість - ЗМІ

У Криму після кількох місяців роботи припинило роботу інформаційне агентство «Крым Медиа», що належить бізнесмену Сергію Курченку, який наразі перебуває у Росії. Про це повідомляє кримський  «Центр журналістських розслідувань».

 

Журналісти агентства повідомляють в Facebook, що таке рішення було прийнято інвестором у зв'язку з неприбутковістю видання.

 

Агентство «Крым Медиа» було зареєстровано в липні цього року і входило в медіахолдинг «Скіф Медіа», який пов'язують з українським мільярдером, власником «Українського медіа холдінгу» (UMH) Сергієм Курченком.

 

ТОВ «Скіф-медіа» було зареєстровано в липні, його засновником виступає Андрій Дегтярьов. За даними ЗМІ, Сергій Курченко був готовий вкласти у розвиток медіа холдингу в Криму приблизно 1 млн. дол. власних коштів. Було заявлено, що медіахолдинг стане найбільшим на півострові, мова йшла про 55-60% місцевого ринку.

 

Нагадаємо, 19 вересня на сайті мерії Сімферополя (АР Крим) було розміщено повідомлення про презентацію нового медіахолдингу «Скіф-медіа», що об'єднав інформагентство «Крым Медиа» і низку друкованих та електронних ЗМІ півострова. За даними «Крым Медиа», гендиректором холдингу є Сергій Кириленко. На прес-конференції він повідомив, що «Скіф-медіа» вже підписав договір про франшизу з «Коммерсантом» і обговорює угоду з «Комсомольской правдой».

 

Російське видання «РБК» стверджувало, що «Скіф-медіа» є холдингом Сергія  Курченка. Газета «Меридіан-Севастополь» також пов'язує «Скіф» з олігархом. ТОВ «Скіф-медіа», за даними СПАРК, було зареєстровано у липні, його засновником виступає Андрій Дегтярьов. Йому належить і ТОВ «Інформаційне агентство «Крым Медиа»», також зареєстроване в липні цього року.

 

12 грудня голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що бойовиків на Сході України фінансують екс-чиновники і бізнесмени, які втекли до Росії, серед яких - бізнесмен Сергій Курченко. У жовтні СБУ повідомила, що власник УМХ Сергій Курченко безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі у нафтогазовій та банківський сферах на загальну суму близько 5 млрд грн.

 

Російське видання «РБК» стверджує,  що группа «СЕПЕК» («ВЕТЭК») Сергія Курченка планує провести ребрендинг - таким чином бізнесмен хоче позбавитись бренду, з яким в Україні пов'язане кримінальне провадження. За даними джерел в оточенні бізнесмена, тепер його активи об'єднує нова компанія Premier Oil Group.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3741
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду