detector.media
12.12.2014 13:40
Інформагентство Курченка у Криму закрилося через збитковість - ЗМІ
Інформагентство Курченка у Криму закрилося через збитковість - ЗМІ

У Криму після кількох місяців роботи припинило роботу інформаційне агентство «Крым Медиа», що належить бізнесмену Сергію Курченку, який наразі перебуває у Росії. Про це повідомляє кримський  «Центр журналістських розслідувань».

 

Журналісти агентства повідомляють в Facebook, що таке рішення було прийнято інвестором у зв'язку з неприбутковістю видання.

 

Агентство «Крым Медиа» було зареєстровано в липні цього року і входило в медіахолдинг «Скіф Медіа», який пов'язують з українським мільярдером, власником «Українського медіа холдінгу» (UMH) Сергієм Курченком.

 

ТОВ «Скіф-медіа» було зареєстровано в липні, його засновником виступає Андрій Дегтярьов. За даними ЗМІ, Сергій Курченко був готовий вкласти у розвиток медіа холдингу в Криму приблизно 1 млн. дол. власних коштів. Було заявлено, що медіахолдинг стане найбільшим на півострові, мова йшла про 55-60% місцевого ринку.

 

Нагадаємо, 19 вересня на сайті мерії Сімферополя (АР Крим) було розміщено повідомлення про презентацію нового медіахолдингу «Скіф-медіа», що об'єднав інформагентство «Крым Медиа» і низку друкованих та електронних ЗМІ півострова. За даними «Крым Медиа», гендиректором холдингу є Сергій Кириленко. На прес-конференції він повідомив, що «Скіф-медіа» вже підписав договір про франшизу з «Коммерсантом» і обговорює угоду з «Комсомольской правдой».

 

Російське видання «РБК» стверджувало, що «Скіф-медіа» є холдингом Сергія  Курченка. Газета «Меридіан-Севастополь» також пов'язує «Скіф» з олігархом. ТОВ «Скіф-медіа», за даними СПАРК, було зареєстровано у липні, його засновником виступає Андрій Дегтярьов. Йому належить і ТОВ «Інформаційне агентство «Крым Медиа»», також зареєстроване в липні цього року.

 

12 грудня голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що бойовиків на Сході України фінансують екс-чиновники і бізнесмени, які втекли до Росії, серед яких - бізнесмен Сергій Курченко. У жовтні СБУ повідомила, що власник УМХ Сергій Курченко безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі у нафтогазовій та банківський сферах на загальну суму близько 5 млрд грн.

 

Російське видання «РБК» стверджує,  що группа «СЕПЕК» («ВЕТЭК») Сергія Курченка планує провести ребрендинг - таким чином бізнесмен хоче позбавитись бренду, з яким в Україні пов'язане кримінальне провадження. За даними джерел в оточенні бізнесмена, тепер його активи об'єднує нова компанія Premier Oil Group.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY