МФЖ і ЄФЖ стурбовані зникненням російського фотографа в зоні АТО в Україні

МФЖ і ЄФЖ стурбовані зникненням російського фотографа в зоні АТО в Україні

11 Серпня 2014
4007

МФЖ і ЄФЖ стурбовані зникненням російського фотографа в зоні АТО в Україні

4007
МФЖ і ЄФЖ стурбовані зникненням російського фотографа в зоні АТО в Україні
МФЖ і ЄФЖ стурбовані зникненням російського фотографа в зоні АТО в Україні

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) висловили заклопотаність з приводу безпеки російського журналіста Андрія Стеніна після повідомлення, що він був затриманий на сході України. Про це йдеться на сайті МФЖ.

 

За повідомленнями ЗМІ, Андрій Стенін, який працює для державного інформаційного агентства Росії «РИА Новости», який є частиною холдингу «Россия сегодня», пропав без вісті в східній Україні, де він працював над фоторепортажем.

 

Редактори з агентства кажуть, що вони були не в змозі зв'язатись з ним з 5 серпня. Вважається, що він знаходився до його зникнення разом з проросійськими сепаратистами. «РИА Новости» цитують невідоме джерело в Донецьку, яке стверджує,  що пан Стенін був затриманий спецслужбами України.

 

«Ми приєднуємося до нашої російської філії, до Спілки журналістів Росії (СЖР), щоб висловити нашу серйозну занепокоєність з приводу благополуччя нашого колеги Андрія Стеніна. Якщо він був затриманий в Україні, то ми звертаємося для тих, хто його тримає, з вимогою негайно звільнити його. Він журналіст, не солдат, і в цій якості має право вільно пересуватися і повідомляти правду без загрози залякування, насильства або затримання», - заявив президент МФЖ Джим Бумела

 

МФЖ та EФЖ також повторюють заклик, аби всі журналісти, які висвітлюють події в Україні чи Росії, мали вільний і відкритий доступ для підготовки репортажів у будь-який час. «В останні тижні кілька журналістів були затримані в Росії і східній Україні, в той час як українським журналістам, було відмовлено в доступі до Східної України інформаційними службами самопроголошених народних республік  Донецька і Луганська», - йдеться у заяві.

 

Враховуючи важке становище, МФЖ і ЄФЖ також заявляють, що консультують журналістів, які висвітлюють події, у прийнятті всіх запобіжних заходів, необхідних для забезпечення їх безпеки в усі часи.  Журналістам, що працюють в Україні та інших районах конфліктів, МФЖ радить звернутися до Пам'ятки по роботі  в Україні, яка містить опис низки практичних кроків з безпеки для журналістів, що працюють в регіоні.

 

Нагадаємо, представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович висловила стурбованість у зв'язку зі зникненням на сході України російського фотожурналіста Андрія Стеніна.

 

Спеціальний фотокореспондент міжнародного інформагентства (МІА) «Россия сегодня» Андрій Стенін, який працює на сході України, не виходить на зв'язок з 5 серпня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4007
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду