Звукорежисер російської ВДТРК Антон Волошин начебто спростував новину про свою загибель (ОНОВЛЕНО)

Звукорежисер російської ВДТРК Антон Волошин начебто спростував новину про свою загибель (ОНОВЛЕНО)

17 Червня 2014
4360

Звукорежисер російської ВДТРК Антон Волошин начебто спростував новину про свою загибель (ОНОВЛЕНО)

4360
Звукорежисер російської ВДТРК Антон Волошин начебто спростував новину про свою загибель (ОНОВЛЕНО)
Звукорежисер російської ВДТРК Антон Волошин начебто спростував новину про свою загибель (ОНОВЛЕНО)

Російська ВДТРК (канал «Россия 1» та інші) заявила з посиланням на свідка, що сьогодні, 17 червня, під м.Луганськом разом із кореспондентом телерадіокомпанії Ігорем Корнелюком потрапив під обстріл і загинув звукорежисер телеканалу Антон Волошин (на фото).

 

Згодом Антон Волошин на своїй сторінці в Facebook начебто спростував інформацію про власну загибель під час обстрілу під м.Луганськом, пише «Корреспондент».  «Чутки про мою смерть дещо перебільшені», - повідомив медійник.

 

Водночас ЗМІ підкреслюють, що про долю Антона Волошина надходить суперечлива інформація.

 

 

Сьогодні, 17 червня російська ВДТРК повідомила про смерть від тяжкого поранення свого журналіста, власкора з Мурманської області Ігоря Корнелюка.  Цю інформацію підтвердив головлікар Луганської обласної клінічної лікарні Федір Соляник. «Він помер на операційному столі», - сказав співрозмовник агентства.

 

За словами очевидця, знімальна група ВДТРК відправилася на зйомки в селище Металіст, де відбуваються бої із застосуванням важкої артилерії. За словами очевидця, знімальну групу супроводжували провідники з числа так званих «ополченців».  Під час обстрілу селища Мирне снаряд потрапив у загін терористів, поряд з яким працювала група журналістів. За словами очевидця, один з журналістів тримав мікрофон з логотипом телеканалу «Россия».

 

ЗМІ повідомляють, що у складі знімальної групи ВДТРК було три медійника: кореспондент Ігор Корнелюк, оператор Віктор Денисов і звукооператор Антон Волошин. Оператор ушкоджень не отримав і в ефірі телеканалу «Росія 24» розповів про мінометний обстріл, під який вони потрапили з колегами. За його словами, він не отримав поранень, тому що опинився з іншому боку шосе.

 

«Ополченець підняв руку, щоб біженці пішли з безпечного шляху, в цей час стався вибух міни, і міна впала близько ополченця, і руку йому відірвало або поранило. Йти назад в цей час, коли почався обстріл з міномета, було небезпечно, тому що шлях проходив через дорогу, вкриту асфальтом. З цього якраз асфальту вздовж дороги знаходилися міни, я побіг не до наших хлопців, які були сховані в метрах 200 за дорогою, а побіг до ополченця, якого поранили, і до біженців», - розказав Віктор Денисов, що, як і всі російські журналісти, називає терористів «ополченцями».

 

Він також розповів про те, як вони виходили з-під обстрілу. «Ми пішли лісопосадками уздовж дороги, йшли десь кілометр, вийшли з іншого боку. Тому що безпосередньо до наших хлопців пробиратися було дуже небезпечно, тому що на дорозі всі час розривалися міни, оскільки долітали до нас, це було в 100-150 метрах , біженцям допомогли ополченці, посадили їх в машину і відвезли в центр міста Луганська, випустили вже в безпечному місці», - додав оператор ВДТРК.

 

Нагадаємо, у прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявили, що загиблий журналіст російської ВДТРК Ігор Корнелюк працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й належних засобів захисту.

 

В. о. міністра закордонних справ  України Андрій Дещиця висловив співчуття рідним загиблого російського журналіста Ігоря Корнелюка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4360
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду