Під Луганськом загинув російський журналіст Ігор Корнелюк (ОНОВЛЕНО)

Під Луганськом загинув російський журналіст Ігор Корнелюк (ОНОВЛЕНО)

17 Червня 2014
5767

Під Луганськом загинув російський журналіст Ігор Корнелюк (ОНОВЛЕНО)

5767
Під Луганськом загинув російський журналіст Ігор Корнелюк (ОНОВЛЕНО)
Під Луганськом загинув російський журналіст Ігор Корнелюк (ОНОВЛЕНО)

Російська ВДТРК (канал «Россия 1» та інші) заявляє, що під м.Луганськом сьогодні, 17 червня, було тяжко поранено її журналіста, власкора з Мурманської області Ігоря Корнелюка, повідомляє російське інформагентство РИА «Новости». Згодом надійшла інформація, що російський журналіст помер в лікарні від отриманих поранень. Про це під грифом «терміново» інформує РИА «Новости».

 

«Кореспондент ВДТРК Ігор Корнелюк помер від отриманих від Луганськом поранень», - пише сайт РИА «Новости».

 

Цю інформацію російському інформагентству повідомив головний лікар Луганської обласної клінічної лікарні Федір Соляник. «Він помер на операційному столі», - сказав співрозмовник агентства.

 

ВДТРК також підтвердила, що крім журналіста Ігоря Корнелюка під Луганськом загинув звукорежисер телеканалу Антон Волошин.

 

Раніше керівник прес-служби так званої Луганської народної республіки Володимир Іногородський проінформував РІА «Новости», що Ігор Корнелюк перебуває у важкому стані в лікарні після мінометного обстрілу селищ Мирне і Металіст.

 

РИА «Новости» також повідомляє з посиланням на російського журналіста Іллю Васюніна, що за словами очевидця, знімальна група ВДТРК відправилася на зйомки в селище Металіст, де відбуваються бої із застосуванням важкої артилерії. За словами очевидця, знімальну групу супроводжували провідники з числа так званих «ополченців».  Під час обстрілу селища Мирне снаряд потрапив у загін терористів, поряд з яким працювала група журналістів. За словами очевидця, один з журналістів тримав мікрофон з логотипом телеканалу «Россия». Очевидець також повідомив про загиблих.

 

Російські ЗМІ повідомляють про загибель журналіста Ігоря Корнелюка

 

РИА «Новости» повідомляє з посиланням на журналіста Іллю Васюніна, що за словами очевидця, знімальна група ВДТРК відправилася на зйомки в селище Металіст, де відбуваються бої із застосуванням важкої артилерії. За словами очевидця, знімальну групу супроводжували провідники з числа так званих «ополченців».  Під час обстрілу селища Мирне снаряд потрапив у загін терористів, поряд з яким працювала група журналістів. За словами очевидця, один з журналістів тримав мікрофон з логотипом телеканалу «Россия».

 

ЗМІ повідомляють, що у складі знімальної групи ВДТРК було три медійника:  кореспондент Ігор Корнелюк, оператор Віктор Денисов і звукооператор Антон Волошин. Оператор ушкоджень не отримав і в ефірі телеканалу «Росія 24» розповів про мінометний обстріл, під який вони потрапили з колегами. За його словами, він не отримав поранень, тому що опинився з іншому боку шосе.

 

«Ополченець підняв руку, щоб біженці пішли з безпечного шляху, в цей час стався вибух міни, і міна впала близько ополченця, і руку йому відірвало або поранило. Йти назад в цей час, коли почався обстріл з міномета, було небезпечно, тому що шлях проходив через дорогу, вкриту асфальтом. З цього якраз асфальту вздовж дороги знаходилися міни, я побіг не до наших хлопців, які були сховані в метрах 200 за дорогою, а побіг до ополченця, якого поранили, і до біженців», - розказав Віктор Денисов, що, як і всі російські журналісти, називає терористів «ополченцями».



Він також розповів про те, як вони виходили з-під обстрілу. «Ми пішли лісопосадками уздовж дороги, йшли десь кілометр, вийшли з іншого боку. Тому що безпосередньо до наших хлопців пробиратися було дуже небезпечно, тому що на дорозі всі час розривалися міни, оскільки долітали до нас, це було в 100-150 метрах , біженцям допомогли ополченці, посадили їх в машину і відвезли в центр міста Луганська, випустили вже в безпечному місці», - додав оператор ВДТРК.

 

Нагадаємо, 24 травня в селі Андріївка під м.Слов'янськом (Донецька обл.) було вбито італійського журналіста Андреа Роккеллі і його перекладача Андрія Миронова, а також поранено журналіста з Франції Вільяма Рогулена.

 

Пізніше МЗС Італії підтвердило загибель італійського фоторепортера в Слов'янську.

 

За фактом загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі під Слов'янськом відкрито кримінальне провадження за ст.115 Кримінального кодексу України (вбивство при обтяжуючих обставинах.

 

«Детектор медіа»

Фото - Russia Today/Twitter 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду