Загиблий російський журналіст працював в зоні АТО без акредитації та не мав засобів захисту

Загиблий російський журналіст працював в зоні АТО без акредитації та не мав засобів захисту

17 Червня 2014
4151

Загиблий російський журналіст працював в зоні АТО без акредитації та не мав засобів захисту

4151
Загиблий російський журналіст працював в зоні АТО без акредитації та не мав засобів захисту
Загиблий російський журналіст працював в зоні АТО без акредитації та не мав засобів захисту

У прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявляють, що загиблий 17 червня біля м.Луганська журналіст російської ВДТРК (канал «Россия 1» та інші) Ігор Корнелюк (на фото) працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й засобів захисту. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на керівника прес-центру АТО Владислава Селезньова і прес-секретаря СБУ Марину Остапенко.

 

За словами речника АТО, загиблий російський журналіст не мав ані акредитації в прес-центрі СБУ, ані належних засобів захисту, які необхідні для роботи на території, де діють терористи. «Журналісти повинні проходити акредитацію через прес-центр СБУ. Загиблий журналіст акредитації не мав, засобів захисту не мав, у рядах бойовиків перебував», - заявив Владислав Селезньов.

 

Речник АТО переконаний, що російська ВДТРК наражала свого співробітника на небезпеку, відправляючи його для виконання службових обов'язків на Донбас без засобів захисту. «Не можна й журналістам перебувати в зоні АТО без засобів захисту - каски й бронежилета - це смертельно небезпечно», - наголосив він.

 

Прес-секретар СБУ в коментарі «Українській правді» також підтвердила, що журналісти російської ВДТРК не зверталися за акредитацією для роботи в зоні АТО.

 

«Він не був у списках, не подавав документи на акредитацію. Ми навіть не знаємо, як він потрапив у зону АТО й що він там робив. У нас представники цієї компанії не акредитовані», - пояснила Марина Остапенко.

 

Нагадаємо, сьогодні, 17 червня під м.Луганськом  отримав тяжкі поранення і помер у лікарні журналіст російської ВДТРК (канал «Россия 1» та інші), власкор з Мурманської області Ігор Корнелюк.

 

У російських ЗМІ також з'явилась інформація, що під час обстрілу під Луганськом загинув звукорежисер телеканалу Антон Волошин, який був разом із журналістом в одній знімальній групі. Згодом він сам у соцмережі Facebook спростував це повідомлення. Оператор  знімальної групи ВДТРК Віктор Денисов також залишився неушкодженим.

 

В. о. міністра закордонних справ  України Андрій Дещиця висловив співчуття рідним загиблого російського журналіста Ігоря Корнелюка.

 

За інформацією телекомпанії, Ігорю Корнелюку було 37 років. Він народився в м.Запоріжжі. Кар'єру журналіста розпочав у 1998 році. З жовтня 2013 року пан Корнелюк очолював корпункт ВДТРК в м.Мурманську. У нього залишилася дружина та семирічна донька.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4151
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду