За три місяці 5 канал «мінували» 11 разів – журналісти намагаються пристосуватися

За три місяці 5 канал «мінували» 11 разів – журналісти намагаються пристосуватися

18 Вересня 2014
3073
18 Вересня 2014
14:48

За три місяці 5 канал «мінували» 11 разів – журналісти намагаються пристосуватися

3073
За три місяці 5 канал «мінували» 11 разів – журналісти намагаються пристосуватися
За три місяці 5 канал «мінували» 11 разів – журналісти намагаються пристосуватися

За період липня-вересня цього року повідомлення, що у будівлях заводу «Ленінська кузня» у Києві, де розташований офіс 5-го каналу, нібито закладено вибухівку, надходили до міліції та працівників телеканалу одиннадцять разів. Сьогодні, 18 вересня, знову надійшло повідомлення про замінування каналу, інформує сайт мовника.

 

Перед цим останній анонімний дзвінок про замінування офісу 5-го каналу надійшов 16 вересня близько 14.00, повідомляє «Укрінформ». Як заявила начальник ВЗГ ГУ МВС України у Києві Юлія Мусташ, зловмисник телефонував не до міліції, а на один з номерів телеканалу. Вибухотехніки та інші фахівці, які прибули до офісу 5-го каналу, як і у попередніх випадках, не знайшли в приміщеннях та на прилеглих територіях вибухівки.

 

За повідомленням прес-служби 5-го каналу, співробітники намагаються не припиняти роботу під час такого роду перевірок. «Можна сказати так: працюємо в штатному режимі. Журналісти не припиняють роботу, ми намагаємося просто пристосуватися до екстреного режиму і працювати оперативніше. Звичайно, поки правоохоронці здійснюють перевірки, можливості працювати в студії немає. Але, хоча вибухівку вкотре не знаходять, кожного разу все перевіряють добросовісно», - повідомили «Детектор медіа» на 5-му каналі.

 

Нагадаємо, що у вересні це вже четвертий інцидент із замінуванням офісу 5-го каналу у Києві - повідомлення про мінування надходили 12, 13 і 16 вересня.  Телеканал в ці дні переривав мовлення. Вибухівку у приміщеннях не знайшли.

 

Протягом липня канал «мінували» шість разів. 25 липня невідомий заявив про мінування приміщення 5-го каналу в Києві - вшосте за липень. До цього канал «мінували» 21 липня4 липня15 липня17 липня та 19 липня. В усіх випадках вибухових речовин не було виявлено, однак співробітників каналу щоразу евакуйовували, а мовлення на деякий час припинялося.

 

15 липня співробітники Служби безпеки України затримали у Києві підозрюваного, який начебто зателефонував у міліцію з повідомленням про «замінування» офісу 5 каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3073
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду