СБУ затримала у Києві підозрюваного у «замінуванні» 5-го каналу

СБУ затримала у Києві підозрюваного у «замінуванні» 5-го каналу

17 Липня 2014
2594

СБУ затримала у Києві підозрюваного у «замінуванні» 5-го каналу

2594
СБУ затримала у Києві підозрюваного у «замінуванні» 5-го каналу
СБУ затримала у Києві підозрюваного у «замінуванні» 5-го каналу

15 липня співробітники Служби безпеки України затримали у Києві підозрюваного, який начебто зателефонував у міліцію з повідомленням про «замінування» офісу 5-го каналу. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-сектор Головного управління СБУ у Києві та Київській області.

 

СБУ інформує, що 15 липня на телефон спецлінії «102» надійшло анонімне повідомлення з телефону одного з українських операторів мобільного зв'язку про замінування ТРК «5-й канал». На місце події у Подільському районі столиці виїхали співробітники СБУ, МВС та вибухо-технічна група пошуку та знешкодження вибухових пристроїв Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України в Києві. Правоохоронці евакуювали працівників телерадіокомпанії, оглянули будівлі каналу та прилеглі території, утім вибухових пристроїв та речовин не виявили.

 

Того ж дня співробітники Головного управління СБ України у Києві та Київській області встановили та затримали особу, яка здійснила неправдиве анонімне повідомлення. Ним виявився 31-річний громадянин України, уродженець Києва, що проживає у Святошинському районі столиці.

 

Відповідно до вимог чинного законодавства, зловмисника доставлено до Подільського райуправління міліції та розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками вчинене повторно) Кримінального кодексу України. За вчинене правопорушення зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

 

Нагадаємо, 15 липня у зв'язку з інформацією про замінування офісу 5-го каналу в Києві, мовлення телеканалу було тимчасово призупинено. Відповідний текст біжучого рядка був розміщений ефірі. Після огляду будівлі, під час якого криміналісти не виявили вибухівки, мовлення було поновлено.

 

Це вже другий інцидент із «замінуванням» офісу телеканалу протягом місяця, що викликав припинення мовлення. 4 липня 5 канал отримав телефоном інформацію від невідомого про замінування офісу. Після перевірки приміщенням, яке проводили правоохоронці, серед яких були кінологи з собаками, вибухівки не виявили.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2594
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алла Карбышева, Украина
3564 дн. тому
Если и правда того поймали, кого нужно , дать ему максимальный срок - пускай посидит, подумает....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду