Суд відмовив «Зеонбуду» в зупиненні дії розпорядження АМКУ про визнання його монополістом

Суд відмовив «Зеонбуду» в зупиненні дії розпорядження АМКУ про визнання його монополістом

18 Березня 2015
4521
18 Березня 2015
15:50

Суд відмовив «Зеонбуду» в зупиненні дії розпорядження АМКУ про визнання його монополістом

4521
Суд відмовив «Зеонбуду» в зупиненні дії розпорядження АМКУ про визнання його монополістом
Суд відмовив «Зеонбуду» в зупиненні дії розпорядження АМКУ про визнання його монополістом

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив ТОВ «Зеонбуд» у зупиненні дії розпорядження Антимонопольного комітету України від 23 грудня 2014 року №641-р про визнання «Зеонбуда» монополістом. Відповідну ухвалу суд прийняв 4 березня.

 

Як писала «Детектор медіа», «Зеонбуд» оскаржив у суді свій статус монополіста і подав до суду позов про визнання протиправним і скасування розпорядження АМКУ від 23.12.2014 року № 641-р, яким відомство визнало ТОВ «Зеонбуд» таким, що займає у період з вересня 2011 року по жовтень 2014 року монопольне (домінуюче) становище на загальнодержавному ринку телекомунікаційних послуг з розповсюдження в цифровому форматі (стандарт DVB-T2 (MPEG-4) телевізійних програм з часткою 100%.

 

У судовому процесі «Зеонбуд» заявив клопотання про вжиття заходів забезпечення його позову шляхом зупинення дії розпорядження АМКУ від 23 грудня 2014 року №641-р.

 

В обґрунтування клопотання представник позивача зазначив, що 30 січня АМКУ на підставі оскаржуваного розпорядження розпочав розгляд справи про порушення «Зеонбудом» законодавства про захист економічної конкуренції, а саме про зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку.

 

Однак суд 4 березня відмовив у задоволенні цього клопотання.

 

«Приймаючи до уваги те, що в матеріалах справи відсутні будь-які докази, які б свідчили про існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, ... суд не вбачає підстав для задоволення клопотання позивача про вжиття заходів забезпечення позову», - йдеться в ухвалі.

 

Як писала «Детектор медіа», 23 грудня Антимонопольний комітет України визнав ТОВ «Зеонбуд» монополістом на ринку телекомунікаційних послуг з розповсюдження в цифровому форматі (стандарт DVB-T2 (MPEG-4) телевізійних програм. «Поки що це рішення означає, що держава отримала право контролювати і регулювати діяльність "Зеонбуду", у тому числі комерційну: тарифи, якість послуг, умови їх надання», - пояснила керівник центру адвокації та лобіювання Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова.

 

Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М'ясникова сподівається, що визнання «Зеонбуду» монополістом означатиме відкриття економіки тарифів оператора. І таким чином ринок зможе оцінити, як формується вартість послуг компанії.

 

«Зеонбуд» не погодився з визнанням його монопольного становища та заперечив, що має переваги перед іншими мережами і технологіями.

 

Наприкінці січня стало відомо, що АМКУ порушив справу про зловживання ТОВ «Зеонбуд» монопольним (домінуючим) становищем на загальнодержавному ринку телекомунікаційних послуг з розповсюдження в цифровому форматі (стандарт DVB-T2 (MPEG-4) телевізійних програм.

 

На початку березня стало відомо, що «Зеонбуд» оскаржив у суді рішення АМКУ про визнання його монополістом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4521
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду