На «Телекритиці» завершився чат з Юрієм Лукановим

7 Грудня 2012
6760
7 Грудня 2012
11:00

На «Телекритиці» завершився чат з Юрієм Лукановим

6760
Об'єднання НМПУ з «Медіафронтом» - випадковий збіг чи концентрація сил для нової журналістської революції?
На «Телекритиці» завершився чат з Юрієм Лукановим

На http://chat.detector.media завершилася чат-конференція за участі голови Незалежної медіа-профспілки України Юрія Луканова на тему: «Об'єднання НМПУ з "Медіафронтом" - випадковий збіг чи концентрація сил для нової журналістської революції?».

 

Повну версію чату читайте завтра.


До обговорення пропонуються питання: чи призведе об'єднання Київської незалежної медіа-профспілки з «Медіафронтом» до більшої солідарності журналістів; плюси і мінуси запровадження єдиної прес-карти та ін.

 

Біографічна довідка:

 

Юрій Луканов займається журналістикою з 1982 року.  


2008 року його обрали головою Київської незалежної медіа-профспілки. 2011 року став головою НМПУ.

 

Керуючи медіа-профспілкою, він продовжує професійну журналістську діяльність. Юрій Луканов є автором чисельних колонок в Gazeta.ua, «Экономические известия», «Український тиждень», «Радіо Свобода», LB.ua, «Українській правді», «День»  та інших виданнях.

 

Здійснює журналістські розслідування на тему прав людини, зокрема, пише про людей, яких безневинно посадили за вбивство - «Вбивці, які не вбивали».  Двох невинно засуджених вдалося звільнити після циклу його статей.

 

Автор і співавтор  сценаріїв до десятка документальних фільмів. Частину з них він продюсував. Найбільш помітні - «Три любові Степана Бандери», «Хто ви є, містер Джекі?», «НАТО: свій чи чужий?», «Жінки, яких б`ють».

 

Автор чотирьох книжок - «Третій президент. Політичний портрет Леоніда Кучми», «Козюльки», «Колода від Ющенка», «Європейський феєрверк».

 

Навчався у США, працював на Міжнародному Канадському радіо.

 

У кінці 80-х на початку 90-х років минулого століття випускав підпільну пресу. 

 

Одружений, виховує сина Луку.

 

 

«Детектор медіа»

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6760
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду