detector.media
«Телекритика»
07.12.2012 11:00
На «Телекритиці» завершився чат з Юрієм Лукановим
На «Телекритиці» завершився чат з Юрієм Лукановим
Об'єднання НМПУ з «Медіафронтом» - випадковий збіг чи концентрація сил для нової журналістської революції?

На http://chat.detector.media завершилася чат-конференція за участі голови Незалежної медіа-профспілки України Юрія Луканова на тему: «Об'єднання НМПУ з "Медіафронтом" - випадковий збіг чи концентрація сил для нової журналістської революції?».

 

Повну версію чату читайте завтра.


До обговорення пропонуються питання: чи призведе об'єднання Київської незалежної медіа-профспілки з «Медіафронтом» до більшої солідарності журналістів; плюси і мінуси запровадження єдиної прес-карти та ін.

 

Біографічна довідка:

 

Юрій Луканов займається журналістикою з 1982 року.  


2008 року його обрали головою Київської незалежної медіа-профспілки. 2011 року став головою НМПУ.

 

Керуючи медіа-профспілкою, він продовжує професійну журналістську діяльність. Юрій Луканов є автором чисельних колонок в Gazeta.ua, «Экономические известия», «Український тиждень», «Радіо Свобода», LB.ua, «Українській правді», «День»  та інших виданнях.

 

Здійснює журналістські розслідування на тему прав людини, зокрема, пише про людей, яких безневинно посадили за вбивство - «Вбивці, які не вбивали».  Двох невинно засуджених вдалося звільнити після циклу його статей.

 

Автор і співавтор  сценаріїв до десятка документальних фільмів. Частину з них він продюсував. Найбільш помітні - «Три любові Степана Бандери», «Хто ви є, містер Джекі?», «НАТО: свій чи чужий?», «Жінки, яких б`ють».

 

Автор чотирьох книжок - «Третій президент. Політичний портрет Леоніда Кучми», «Козюльки», «Колода від Ющенка», «Європейський феєрверк».

 

Навчався у США, працював на Міжнародному Канадському радіо.

 

У кінці 80-х на початку 90-х років минулого століття випускав підпільну пресу. 

 

Одружений, виховує сина Луку.

 

 

«Детектор медіа»

Фото Павла Довганя

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY