Завершився чат з Миколою Княжицьким

14 Жовтня 2011
29386
14 Жовтня 2011
08:18

Завершився чат з Миколою Княжицьким

29386
Завершився чат з Миколою Княжицьким

На http://chat.detector.media завершилася чат-конференція з генеральним директором телеканалу ТВі Миколою Княжицьким на тему: «Новий сезон на ТВі. Судовий процес за підсумками цифрового конкурсу Нацради».

 

До обговорення пропонувалися питання: чому ТВі робить ставку на авторські публіцистично-аналітичні програми, в той час, коли інші канали - на розважальні проекти; перебіг судового процесу за підсумками цифрового конкурсу та інші.

 

Повний текст чату читайте на «Детектор медіа» незабаром

 

 

Микола Княжицький

 

 

Біографічна довідка:

 

Микола Княжицький народився 2 червня 1968 року у Львові в родині освітян.

Відомий журналіст і публіцист, автор низки аналітичних програм для українського телебачення.

У 1992 році закінчив факультет журналістики Київського державного університету. Другу освіту здобув пізніше на факультеті міжнародного права і бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка.

Почавши працювати спеціальним кореспондентом Держтелерадіо УРСР 1989-го року, згодом став ініціатором і керівником створення перших в Україні незалежних теленовин «Вікна». У 1994-му став одним із засновників і першим керівником телеканалу СТБ. Працював членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, є засновником, членом правління громадських організацій Фонд «Центр "Суспільство"», Асоціації захисту української культури «Український світанок». Викладав журналістську майстерність для студентів факультету журналістики Київського університету. Продюсер багатьох документальних фільмів та телевізійних програм, що перемагали на різноманітних конкурсах. Очолював групу компаній «Медіадім», зокрема й телеканал ТОНІС.

 

З 2008 року до сьогодні є генеральним директором телеканалу ТВі. Ведучий публіцистично-аналітичного тижневика «Вечір з Миколою Княжицьким» на ТВі.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29386
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
юрій
4575 дн. тому
Пане Миколо! Попрошу докладніше розповісти про перпективи діяльності анонсованого Вами польсько-українського телеканалу. До речі, чому на ТВі зникли випуски міжнародних новин з Польщі о 9.30? Польську спільноту на Україні цікавив би також щоденний випуск новин з Польщі, присвячений внутріпольській тематиці. Чи потрібні Вам фахівці - випускники польських вузів? Куди звертатися з резюме? Дякую!
pym
4575 дн. тому
Пане Миколо, до вас кілька питань. Перше: чому ви канал назвали ТВІ (тевеі), а не ТБІ (тебеі). Це звичайна калька з російської мови чи вам так справді більше подобається? Друге: Рейтинги каналу зі стартом нового сезону не зросли, але й не впали. Як ви думаєте у чому справа? Які проекти закінчать своє існування? Третє: Чия ідея проекту Яник жжот? Задумка цікава, але чому така жахлива інтерпритація? Ви самі ним задоволені? Чи вважаєте ви його успішним? Четверте: Чому ваші журналісти отримують гроші в конвертах? На яку суму може розраховувати журналіст працюючи у вас на каналі? П`яте: Чому програми Макарова та Зінченка зводяться лише до підводок до фільмів? Річ лише в бюджеті каналу чи ви справді не планували запускати з ними повноцінних програм з розмовами з експертами та сюжетами на ту чи іншу тему? Програми Руденко та Ваннікової абсолютно нецікаві ні в підборі гостей, ні в підборі тем, на які з ними спілкуються. Чи бачите ви це і як довго плануєте з ними співпрацювати?
Читающий и смотрящий Вас
4575 дн. тому
Поздравляю со второй премией "Фаворита телепрессы-2011"! Ваш "Вечер..." — это классно
Блоггер ТК
4575 дн. тому
Почему канал "TVi" не "брезгует" такими, судя по всему, коммерческими передачами, как "Клуб эротики" и "КлубНичка"? Хоть они и идут ночью, наша молодежь не спит до пяти утра, как раз пока они идут, и это, согласитесь, дополнительный допинг к тому, чтобы быть развратным. Не сочетается с культурной и просветительской направленностью канала. Ваш комментарий, пожалуйста, если можно.
Наталья
4575 дн. тому
Уважаемый Николай, а, скажем. фильм "Запределье", который сегодня идет по TVi в 21.30, — это альтернатива, если не сказать в пику, передачам Шустера и Киселева? Я не говорю, что это плохо, просто вопрос. Еще Вам на Фейсбуке вчера выставлен вопрос по Пенсионной реформе, который Вы, понятно, не могли адресовать Александре Шевченко по причине ее молодости. Так вот, многие мои читатели интересуются, отчего такая путаница допущена в Законе. Посмотрите, пожалуйста, Фейсбук и как-то осветите его, если можно, либо здесь на чате, либо в одной из Ваших передач. Спасибо.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4575 дн. тому
По-перше, дякую каналу за увагу до глядача і дієву реакцію на висловлювані критичні зауваження. Ви здатні змінюватися на краще. По-друге, як відомо, через конфлікт, який виник у tвi з Коломойським, у Дніпропетровську місцевий канал Приват-тб Дніпро (9 канал) припинив трансляцію вашого каналу, замінивши його "2+2". На останньому викликає інтерес виключно футбольні матчі та щотижневий огляд "Про футбол". Більше там нічого дивитися, якщо ти не ідіот, який преться від примітивних розважальних шоу для дебілів. Ну і ще - кіно. Не "Право на лева", а жалюгідне, кволе, безнадійно хворе, майже дохле левенятко. Про сам 9 канал - годі й казати - суцільна фігня, що важко піддається перегляду. Отже, після уходу ТВI з регіональних частот виник інформаційно-аналітичний вакуум, суцільна порожнеча. За моїм особистим рейтингом конкуренцію ТВі міг складати лише 5 канал. На жаль, через вкрай нестабільний матеріально-фінансовий стан, справжню скруту, не маю змогиі обладнати телевізор "пакетом", який би дав можливість переглядати ТВі. Чи не може канал в якості виключення з правил і жеста доброї волі розглянути варіант встановлення згаданого "пакету" (чи що для цього - аби мати можливість переглядати передачі каналу - потрібно?) окремо взятому, конккретному глядачеві. У випадку відмови не ображуся, сприймаючи негативну відповідь з розумінням.
Володимир
4576 дн. тому
Пане Миколо, ви - кращі! Ми практично вже припинили дивитись телевізор взагалі - але ваш канал є виключенням. Ви розраховуєте на нормальних, розумних, притомних людей, яким небайдужа їхня країна. Приєднуюсь до думки Дмитра Доу, що заради балансу сил не варто запрошувати одіозних представників влади (хіба що поодиноких вибраних). Присутність у вашому ефірі вже розглядається як підтвердження достойного рівня інтелекту запрошеного, підтвердження яскравої особистості, наявності думок, вміння аналізувати і систематизувати. Не варто це псувати. Велика подяка всім, хто причетний до створення кращого каналу країни!
ANDREY)
4576 дн. тому
Пане Миколо, Ви неодноразово у «Вечорі…» висловлювали переконання, що Україна повинна інтегруватись в Європейський Союз. Ви зробили з телеканалу «ТВі» своєрідний осередок європейських цінностей у журналістиці і за це у владі Ваш канал назвали опозиційним. І ось – вирок Тимошенко. Якщо шлях в ЄС Україні закриють, влада остаточно утвердиться в думці, що створювати видимість демократії більше немає сенсу і, цілком ймовірно, Ваш телеканал може спіткати доля російського «ТВ6». Чи думали Ви про це? Проект «ТВі Europe» – це запасний варіант? Чи планується його ефірний запуск на прикордонних з Україною територіях Польщі?
Дмитрий Доу
4579 дн. тому
Здравствуйте уважаемый Николай. У меня всего два вопроса. Первый: планируется ли отдельная программа Виталия Портникова? Это неординарная личность, и сегодняшний формат абсолютно не годится. Я очень жду его полноценный, авторский эфир. И второе, скорее пожелание. Не следует из-за эфемерного поддержания баланса сил, приглашать в гости одиозных представителей власти. Вы - последняя территория на ТВ без их вранья. Оставайтесь ею и дальше, не отпугивайте свою аудиторию. Удачи вам. Ваш постоянный зритель Дмитрий Доу.
Роман
4579 дн. тому
Шановний пане Миколо, напевне вас питатимуть щодо конкурсу на цифрове мовлення. Та є дещо пов'язане питання: як ви оцінюєте перспективи повноцiнного громадського та комерцiйного мовлення у веб-мережi. Чи готовi канали iнвестувати в цей сегмент в найближчi п'ять рокiв? Дякую.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду