21-22 травня − фестиваль короткометражного кіно VAU-Fest 2011

11 Травня 2011
12562
11 Травня 2011
09:23

21-22 травня − фестиваль короткометражного кіно VAU-Fest 2011

12562
21-22 травня − фестиваль короткометражного кіно VAU-Fest 2011
21 та 22 травня відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль короткометражного кіно та відео арту VAU-Fest 2011.
 
Цього року VAU-Fest присвячений художникові-авангардисту Марселю Дюшану, який завдяки оригінальності своїх ідей вважається однією з культових фігур у мистецтві XX століття. Його творчість мала вплив на формування таких напрямків, як поп-арт, мінімалізм і концептуальне мистецтво. На створення концепції Фестивалю організаторів також надихнули майстри експериментального кіно, знакові фільми яких були побачили світ у 1920х рр. у Франції, а саме: Рене Клер, Ман Рей, Луїс Бунюель та ін. Більшість їхніх робіт втілюють ідеї сюрреалізму, а центральним мотивом виступає стихія води – символ нескінченних лабіринтів підсвідомості та сновидінь як невичерпних джерел творчості. 
 
Організатори Фестивалю оголосили конкурс відео робіт і запропонували усім охочим сміливо поринути у творчу стихію та вирушити на пошуки оригінальних ідей та нестандартних рішень – на пошуки справжнісінької Золотої Рибки! Золота Рибка на логотипі Фестивалю символізує чарівне створіння на одному з роторельєфів Марселя Дюшана, який часто експериментував із рухомим зображенням.
 
На конкурс надійшли професійні та аматорські короткометражні фільми з Великобританії, Іспанії, Італії, Німеччини, Австрії, Чехії, Польщі, Росії, Білорусі та України у номінаціях: художній, документальний фільм, анімація, відео арт і музичне відео. Найкращі роботи будуть продемонстровані у двох конкурсних програмах: «Занурення» та «Споглядання». Оцінюватиме номінантів журі у складі: Емманюель Фосійон, Яніна Пруденко, Вікторія Лещенко, Дмитро Захаревич.
 
Під час Фестивалю відбудеться тематична ретроспектива французького кіноавангарду 1920х рр., яку презентує Емманюель Фосійон, аташе Посольства Франції в Україні з питань співробітництва в аудіовізуальній сфері. Опісля глядачі зможуть відвідати мультимедійну презентацію, присвячену кінетичним експериментам М.Дюшана і взаємозв’язку кіноавангарду початку ХХ ст. із сучасним відеоартом, а також поставити питання Яніні Пруденко, кандидату філософських наук, культурному аналітику, куратору проекту «Архів українського медіамистецтва» Фундації ЦСМ.
 
На VAU-Fesбудуть представлені спеціальні програми Міжнародних кінофестивалів з Іспанії («Vallecas Puerta del Cine»), Греції («Miden»), Болгарії («Videoholica»), Румунії («Kinofest») та України («Docudays.UA»). Зарубіжні програми демонструватимуться в Україні вперше, тож гості фестивалю мають унікальну можливість відвідати ексклюзивні кінопокази та ознайомитися з актуальними тенденціями у світовому експериментальному кінематографі.
 
Заходи фестивалю відбуватимуться за адресою Дніпровський пр. 15а у Палаці Культури «Енергетик» м.Українки поблизу Києва. До фестивальних локацій прямує зручна маршрутка № 313 від ст.м. «Видубичі» (35 хв.)
 
На всі події вхід вільний. 
 
Програму VAU-Fest 2011 можна завантажити тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12562
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду