detector.media
11.05.2011 09:23
21-22 травня − фестиваль короткометражного кіно VAU-Fest 2011
21 та 22 травня відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль короткометражного кіно та відео арту VAU-Fest 2011.
 
Цього року VAU-Fest присвячений художникові-авангардисту Марселю Дюшану, який завдяки оригінальності своїх ідей вважається однією з культових фігур у мистецтві XX століття. Його творчість мала вплив на формування таких напрямків, як поп-арт, мінімалізм і концептуальне мистецтво. На створення концепції Фестивалю організаторів також надихнули майстри експериментального кіно, знакові фільми яких були побачили світ у 1920х рр. у Франції, а саме: Рене Клер, Ман Рей, Луїс Бунюель та ін. Більшість їхніх робіт втілюють ідеї сюрреалізму, а центральним мотивом виступає стихія води – символ нескінченних лабіринтів підсвідомості та сновидінь як невичерпних джерел творчості. 
 
Організатори Фестивалю оголосили конкурс відео робіт і запропонували усім охочим сміливо поринути у творчу стихію та вирушити на пошуки оригінальних ідей та нестандартних рішень – на пошуки справжнісінької Золотої Рибки! Золота Рибка на логотипі Фестивалю символізує чарівне створіння на одному з роторельєфів Марселя Дюшана, який часто експериментував із рухомим зображенням.
 
На конкурс надійшли професійні та аматорські короткометражні фільми з Великобританії, Іспанії, Італії, Німеччини, Австрії, Чехії, Польщі, Росії, Білорусі та України у номінаціях: художній, документальний фільм, анімація, відео арт і музичне відео. Найкращі роботи будуть продемонстровані у двох конкурсних програмах: «Занурення» та «Споглядання». Оцінюватиме номінантів журі у складі: Емманюель Фосійон, Яніна Пруденко, Вікторія Лещенко, Дмитро Захаревич.
 
Під час Фестивалю відбудеться тематична ретроспектива французького кіноавангарду 1920х рр., яку презентує Емманюель Фосійон, аташе Посольства Франції в Україні з питань співробітництва в аудіовізуальній сфері. Опісля глядачі зможуть відвідати мультимедійну презентацію, присвячену кінетичним експериментам М.Дюшана і взаємозв’язку кіноавангарду початку ХХ ст. із сучасним відеоартом, а також поставити питання Яніні Пруденко, кандидату філософських наук, культурному аналітику, куратору проекту «Архів українського медіамистецтва» Фундації ЦСМ.
 
На VAU-Fesбудуть представлені спеціальні програми Міжнародних кінофестивалів з Іспанії («Vallecas Puerta del Cine»), Греції («Miden»), Болгарії («Videoholica»), Румунії («Kinofest») та України («Docudays.UA»). Зарубіжні програми демонструватимуться в Україні вперше, тож гості фестивалю мають унікальну можливість відвідати ексклюзивні кінопокази та ознайомитися з актуальними тенденціями у світовому експериментальному кінематографі.
 
Заходи фестивалю відбуватимуться за адресою Дніпровський пр. 15а у Палаці Культури «Енергетик» м.Українки поблизу Києва. До фестивальних локацій прямує зручна маршрутка № 313 від ст.м. «Видубичі» (35 хв.)
 
На всі події вхід вільний. 
 
Програму VAU-Fest 2011 можна завантажити тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY