УАВПП та МФ «Відродження» розпочинають проект «Сприяння забезпеченню прозорості і законності діяльності органів державної влади у сфері друкованих ЗМІ»

21 Липня 2008
8955
21 Липня 2008
14:23

УАВПП та МФ «Відродження» розпочинають проект «Сприяння забезпеченню прозорості і законності діяльності органів державної влади у сфері друкованих ЗМІ»

8955
УАВПП та МФ «Відродження» розпочинають проект «Сприяння забезпеченню прозорості і законності діяльності органів державної влади у сфері друкованих ЗМІ»

УАВПП за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» (МФВ) оголошує про початок проекту «Сприяння забезпеченню прозорості і законності діяльності органів державної влади у сфері друкованих ЗМІ та відповідність діяльності друкованих ЗМІ високим стандартам журналістики».

Метою проекту є юридична та практична допомога видавцям, редакторам та журналістам друкованих ЗМІ у отриманні доступу до офіційної інформації. Для цього юрист УАВПП буде надавати допомогу, роз’яснення, інформацію і консультації видавцям, редакторам та журналістам друкованих ЗМІ. До нього можна також звернутись для підготовки запита на отримання інформації (в томі числі - від органів державної влади та місцевого самоврядування). Крім цього, він роз’яснюватиме особливості функціонування профільних органів державної влади.

Для цього працюватиме спеціальна «гаряча» телефонна лінія, відповіді на питання також будуть надаватись по електронній пошті. Двічі на тиждень розповсюджуватиметься спеціальній «Юридичний бюлетень». Буде суттєво поповнений інформацією та зразками документів, листів, запитів юридичний розділ сайту УАВПП, створена «Бібліотека медіа-права».

Календар роботи сервісів в рамках цього проекту виглядає наступним чином.

 

1. Юридична «Гаряча лінія»

Протягом липня – грудня 2008 за телефоном 8 (044) 425-57-87 працюватиме юридична «Гаряча лінія» для журналістів, видавців, редакторів та медіа-юристів друкованих ЗМІ. За допомогою телефонної «Гарячої лінії» а також електронною поштою (за адресою lawyer@uapp.org) працівники медіа зможуть отримати інформацію про діяльність органів державної влади та отримати консультації щодо механізму захисту прав та законих інтересів у разі їх порушення цими органами.

Час роботи «Гарячої лінії»: робочі дні з 10:00 до 18:00, крім офіційних вихідних та свят.

Телефонні дзвінки на юридичну «Гарячу лінію» приймаються з 21 липня 2008 р.

 

2. Електронний «Юридичний бюлетень»

Протягом липня – грудня 2008 два рази на місяць буде виходити електронний «Юридичний бюлетень», який висвітлюватиме найбільш актуальні питання в сфері медіа-права та у питаннях доступу до інформації, надаватиме оперативну інформацію про останні зміни в чинному законодавстві та особливості правозастосування у судовій практиці.

Оформити підписку на електронний «Юридичний бюлетень» можна, направивши запит на e-mail: lawyer@uapp.org, вказавши в темі електронного листа: «Підписка на Юридичний бюлетень».

 

3. «Бібліотека медіа-права»

З серпня 2008 року на сайті УАВПП www.uapp.org почне працювати «Бібліотека медіа-права», в якій буде систематизована інформація (статті, аналітичні матеріали, законодавство, судова практика) про обов’язки органів державної влади і права представників ЗМІ щодо отримання та надання інформації. Будуть також наведені типові варіанти подолання відмови в надані інформації, роз’яснені можливості та порядок захисту інтересів. А також будуть доступні для скачування зразки документів (звернення, заяви, клопотання тощо), огляди судової практики та міжнародних стандартів доступу до інформації.

 

Інформація буде представлена та регулярно оновлюватиметься в розділі «Юридичний сервіс» на сайті www.uapp.org

Контактна особа: Дмитро Чоповський, юрист УАВПП, адвокат, спеціаліст з медіа-права.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8955
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду