Хорошковський пояснив, чому відмовився від програми Кисельова

1 Березня 2013
7121
1 Березня 2013
10:39

Хорошковський пояснив, чому відмовився від програми Кисельова

7121
Хорошковський пояснив, чому відмовився від програми Кисельова

Колишній власник медіагрупи «Інтер» і колишній перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський на початку року вирішив відмовитися від політичного ток-шоу Євгенія Кисельова «Велика політика» і розстатися з телеведучим, тому що йому як глядачеві не подобалася динаміка програми. Про це пан Хорошковський розповів в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

«Воно, знаєте, повільне таке, тобто ти засинаєш, не отримуєш драйву... Мені здавалося, що для головного телеканалу країни набагато важливіше мати дещо більш динамічне, гостре, дещо, що викликає подальшу дискусію», - пояснив пан Хорошковський.

 

При цьому, за словами пана Хорошковського, він не має претензій особисо до Євгена Кисельова: «Тому що він (Кисельов. - ТК) все ж дуже розумна й освічена людина. Він дійсно дуже цікавий співрозмовник. Я нещодавно десь читав: він ображався з приводу того, що не зустрічався зі мною, але в цьому сенсі, ще раз кажу, я намагався взагалі не зустрічатися ні з ким. І не тому, що я хотів його особисто образити, абсолютно не так».

 

«Думаю, мою увагу на цю програму звернула саме глядацька невдоволеність, а потім уже неможливість підняти рейтинги, неможливість підняти саму програму в прайм-тайм, тому що ми змушені були виходити увечері, адже шоу не тримало слот по цифрах. Ну й, відповідно, почався пошук іншого ведучого і формату», - резюмував колишній власник «Інтера».

 

На запитання, чи не було однією з причин і те, що пан Кисельов працював скоріш напряму з головою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним і його радником Ігорем Шуваловим, ніж із Валерієм Хорошковським, останній відповів: «Скажу вам так: поки я був власником, звісно, я в будь-яку секунду міг поміняти там будь-яку ситуацію саме адміністративним рішенням щодо призначень або звільнень. Іншого важеля там немає, але цей дієвий. Якби мене щось не влаштовувало, я б ним скористався».

 

Нагадаємо, з нового року телеканал «Інтер» не продовжив контракт з Євгеном Кисельовим і закрив його політичне ток-шоу «Велика політика» (виходило з вересня 2009 року), замість якого з 25 січня почала виходити «Справедливість» з Анною Безулик.

 

1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд.

 

7 лютого стало відомо, що Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа в купівлі медіагрупи «Інтер». Пану Льовочкіну належатиме частка 20%, яку він передасть в управління GDF Media Limited. Мажоритарним акціонером буде компанія Дмитра Фірташа.

 

Після цього 14 лютого Євгеній Кисельов був призначений директором компанії «Національні інформаційні системи», яка виробляє «Новини», «Подробности», «Подробиці тижня» для телеканалу «Інтер». Головою правління «Інтера» став Єгор Бенкендорф, директором з розвитку Inter Media Group - Ганна Безлюдна.

 

Нові топ-менеджери закрили програму Анни Безулик, запросивши на «Інтер» Савік Шустера. Його ток-шоу «Шустер live» з 22 лютого почало виходити замість «Справедливості».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7121
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду