Комітет свободи слова підтримав наміри уряду щодо заборони реклами товарів в іноземній валюті

24 Вересня 2012
5749
24 Вересня 2012
14:43

Комітет свободи слова підтримав наміри уряду щодо заборони реклами товарів в іноземній валюті

5749
І не ухвалив рішення щодо проекту Журавського про встановлення відповідальності за пропаганду гомосексуалізму
Комітет свободи слова підтримав наміри уряду щодо заборони реклами товарів в іноземній валюті

Члени комітету з питань свободи слова та інформації одноголосно підтримали законопроект № 11121 про внесення зміни до статті 8 Закону України «Про рекламу» щодо встановлення заборони зазначення ціни товарів, робіт та послуг не в грошовій одиниці України, внесений Кабінетом Міністрів України. Вони рекомендують Верховній Раді згідно з результатами розгляду у першому читанні прийняти законопроект за основу. Таке рішення вони ухвалили на засіданні 20 вересня 2012 року.

 

Як писала «Детектор медіа» в законопроекті № 11121 пропонується статтю 8 доповнити частиною восьмою такого змісту: «Інформація про ціни на товари, тарифи на послуги, наведені у рекламі, яка розміщується чи розповсюджується на території України, зазначається виключно у гривні».

 

Водночас члени Комітету не ухвалили рішення щодо законопроекту  № 10729 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за пропаганду гомосексуалізму, який внесений народним депутатом Віталієм Журавським. З присутніх дев'яти членів Комітету троє проголосували за проект, троє проти, ще троє - утрималися.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду