Заступник голови ВО «Свобода» спростував інформацію, що Ірина Фаріон очолить Комітет свободи слова

28 Листопада 2012
5305
28 Листопада 2012
17:14

Заступник голови ВО «Свобода» спростував інформацію, що Ірина Фаріон очолить Комітет свободи слова

5305
Партія рішення ще не ухвалювала, а пані Фаріон таке бажання ще не висловлювала
Заступник голови ВО «Свобода» спростував інформацію, що Ірина Фаріон очолить Комітет свободи слова

Новообраний депутат від ВО «Свобода», заступник голови партії Руслан Кошулинський у коментарі «Детектор медіа» заперечив інформацію про те, що Ірина Фаріон очолить парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації. Нагадаємо, таку інформацію оприлюднило видання кp.ua.

 

«Жодних рішень фракцій щодо очолювання чи членства в будь-яких комітетах в партії не ухвалювалося. Ми послуговувалися принципом Сковороди "по сродности души": як бажає людина і її максимальне натхнення. Як пані Ірина висловить свої побажання, у якому комітеті їй буде найкомфортніше, зважаючи на фахові знання, які вона зможе вкласти в законотворчу діяльність, то ми будемо прислуховуватися до її пропозиції», - сказав Руслан Кошулинський.

 

Заступник голови партії «Свобода» спростував також інформацію про те, що відбувся розподіл комітетів між опозицією. «Ще жодних розподілів комітетів між опозицією не було. Ми поки не вирішимо концептуального питання (обов'язкове персональне голосування - Ред.), ми навіть не порушуємо поміж себе питання розподілу. Хоча насправді можемо констатувати, що в принципі треба діяти за 2007 роком, коли опозиція отримала практично всі контролюючі комітети, для того щоб мати баланс влади, про що говорить 15  стаття Конституції. Ми не заперечуємо право більшості як принцип демократії, ми говоримо про право меншості, яка має контролювати. Ми говоримо сьогодні про те, що Партія регіонів має в розпорядженні президентську владу, виконавчу вертикаль і може зараз мати більшість у Верховній Раді. То якщо вона матиме ще й контролюючі комітети Верховної Ради, тоді це виходить за межі принципів демократії, і переходить в механізм режиму», - зазначив пан Кошулинський.

 

Нагадаємо, у парламенті YI скликання Комітет з питань свободи слова та інформації один з найменш чисельних. До його складу входить усього 10 депутатів: Олександр Абдуллін (БЮТ-Батьківщина), Микола Баграєв (Партія регіонів), Олена Бондаренко (Партія регіонів), Олександр Голуб (КПУ), Олена Кондратюк (БЮТ-Батьківщина), Володимир Ландік, Орест Муц (Партія регіонів), Юрій Стець (НУ-НС), Віктор Уколов (БЮТ-Батьківщина), Олексій Федун (Партія регіонів). Для порівняння до Комітету з питань бюджету входить 34 народні обранці.

 

До складу Комітету новообраного парламенту за інформацією джерел наразі планують увійти Олена Бондаренко, Олександр Голуб, Микола Баграєв, Юрій Стець, Олена Кондратюк, а також Микола Княжицький (Об'єднана опозиція).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду