Російська мова стала регіональною в Харкові

20 Серпня 2012
5897
20 Серпня 2012
13:29

Російська мова стала регіональною в Харкові

5897
Сесію транслювали у прямому ефірі
Російська мова стала регіональною в Харкові

Харківська міська рада надала російській мові у Харкові статус регіональної. За відповідне рішення 20 серпня проголосували 76 депутатів міської ради на позачерговій сесії, повідомляє УНІАН.

 

Під час обговорення питання члени фракції «БЮТ-Батьківщина» відмовилися підтримувати затвердження російської мови регіональною і пішли із сесійної зали.

 

Сесію вів міський голова Геннадій Кернес. Сесія транслювалася в прямому ефірі кількома місцевими телеканалами.

 

Раніше російській мові надали статусу регіональної в Одесі й Одеській області, Севастополі, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Дніпропетровській і Херсонській областях.

 

Нагадаємо, закон «Про засади державної мовної політики» було ухвалено 3 липня в редакції першого читання. Голосування за закон відбувалося з порушенням норм регламенту, про що заявили представники опозиції.

 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон 31 липня, а Віктор Янукович - 8 серпня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5897
Читайте також
07.09.2012 08:57
Тетяна Палладіна, «День»
9 233
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду