«Метра Фільмз» і «Лінкед Філмз» завершили в Україні зйомки спільного проекту «Під електричними хмарами»

18 Квітня 2012
6142
18 Квітня 2012
16:54

«Метра Фільмз» і «Лінкед Філмз» завершили в Україні зйомки спільного проекту «Під електричними хмарами»

6142
Режисера Олексія Германа-молодшого
«Метра Фільмз» і «Лінкед Філмз» завершили в Україні зйомки спільного проекту «Під електричними хмарами»

Російська кінокомпанія «Метра Фільмз» та український продакшн «Лінкед Філмз» завершили в Україні зйомки фільму «Під електричними хмарами» Олексія Германа-молодшого. Про це повідомляє прес-служба Української кіноасоціації.

 

Нагадаємо, стрічка знімається за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Росії.

 

Режисер і сценарист фільму - Олексій Герман-молодший. Продюсерами виступили Артем Васильєв, Сергій Антонов та Єгор Олесов.

 

Протягом місяця зйомки проходили в Одесі, Дніпропетровську та Харкові. Картина складається з шести новел, які розповідають історії про великі та маленькі міста, багатство й бідність, різні покоління, які виховані на Федорі Достоєвському й продукції Apple.

 

«Система творчого підходу Олексія Германа-молодшого змусила викластися всіх учасників процесу на 110%. Було дуже цікаво брати участь у пошуку нестандартних рішень. Найчастіше, доводилося виконувати неможливе. Такий досвід найбільш цінний. Сподіваємося, що російський блок буде таким же не складним», - заявив український продюсер Сергій Антонов.

 

З українського боку над проектом працювало близько 80 чоловік. Серед них українські актори Віра Клімовецька, Ігор Мірошниченко, Вікторія Варлей та інші, а також оператор Сергій Михальчук. Формування творчого колективу відбувалося в тісному контакті з російськими колегами. «Українська сторона виконала велику роботу, щоб сформувати знімальну групу для своєї частини проекту. Процес підготовки та зйомок йшов у тісному контакті з усіма співпродюсерами фільму. Кожен з них доклав максимум зусиль, щоб творчий процес завершився успішно», - поділився Артем Васильєв, російський продюсер.

 

На думку Дениса Ржавського, голови Української кіноасоціації, копродукція дозволяє підтримувати напружений знімальний процес. Крім того, спільне виробництво в рази розширює аудиторію фільму: «Кількість кінозалів, яка існує в Україні, не дозволяє окупитися жодному фільму, який виходить тільки на нашому ринку. Копродукція розширює можливості і допомагає кіно стати вигідним бізнесом, дозволяє знімати більше і краще».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6142
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду