detector.media
18.04.2012 16:54
«Метра Фільмз» і «Лінкед Філмз» завершили в Україні зйомки спільного проекту «Під електричними хмарами»
Режисера Олексія Германа-молодшого

Російська кінокомпанія «Метра Фільмз» та український продакшн «Лінкед Філмз» завершили в Україні зйомки фільму «Під електричними хмарами» Олексія Германа-молодшого. Про це повідомляє прес-служба Української кіноасоціації.

 

Нагадаємо, стрічка знімається за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Росії.

 

Режисер і сценарист фільму - Олексій Герман-молодший. Продюсерами виступили Артем Васильєв, Сергій Антонов та Єгор Олесов.

 

Протягом місяця зйомки проходили в Одесі, Дніпропетровську та Харкові. Картина складається з шести новел, які розповідають історії про великі та маленькі міста, багатство й бідність, різні покоління, які виховані на Федорі Достоєвському й продукції Apple.

 

«Система творчого підходу Олексія Германа-молодшого змусила викластися всіх учасників процесу на 110%. Було дуже цікаво брати участь у пошуку нестандартних рішень. Найчастіше, доводилося виконувати неможливе. Такий досвід найбільш цінний. Сподіваємося, що російський блок буде таким же не складним», - заявив український продюсер Сергій Антонов.

 

З українського боку над проектом працювало близько 80 чоловік. Серед них українські актори Віра Клімовецька, Ігор Мірошниченко, Вікторія Варлей та інші, а також оператор Сергій Михальчук. Формування творчого колективу відбувалося в тісному контакті з російськими колегами. «Українська сторона виконала велику роботу, щоб сформувати знімальну групу для своєї частини проекту. Процес підготовки та зйомок йшов у тісному контакті з усіма співпродюсерами фільму. Кожен з них доклав максимум зусиль, щоб творчий процес завершився успішно», - поділився Артем Васильєв, російський продюсер.

 

На думку Дениса Ржавського, голови Української кіноасоціації, копродукція дозволяє підтримувати напружений знімальний процес. Крім того, спільне виробництво в рази розширює аудиторію фільму: «Кількість кінозалів, яка існує в Україні, не дозволяє окупитися жодному фільму, який виходить тільки на нашому ринку. Копродукція розширює можливості і допомагає кіно стати вигідним бізнесом, дозволяє знімати більше і краще».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY