НАМ оскаржила цифровий конкурс

5 Квітня 2012
10738
5 Квітня 2012
13:49

НАМ оскаржила цифровий конкурс

10738
НАМ шукає ТРК, яким Національна рада відмовила в прийнятті документів на участь в оскаржуваному конкурсі
НАМ оскаржила цифровий конкурс

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) оскаржила в Окружному адміністративному суді міста Києва рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 15 квітня 2011 року про оголошення конкурсу на місця в цифровому мультиплексі МХ-5 (категорія - регіональне і місцеве мовлення).

 

Як повідомила прес-служба НАМ, асоціація оскаржила два рішення регулятора: № 823 Про затвердження Конкурсних умови на отримання ліцензії на вільних каналах мовлення в багатоканальній телемережі МХ-5 у стандарті DVВ-Т2 (МРЕG-4) (територіальна категорія мовлення - регіональне і місцеве мовлення) та № 824 Про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення на вільних каналах мовлення багатоканальної телемережі МХ-5 (територіальна категорія мовлення - регіональне та місцеве мовлення).

 

На виконання ухвали суду Національна рада опублікувала оголошення про факт оскарження в Офіційному віснику України Міністерства юстиції № 18 від 12.03.2012 року. Стаття 171 Кодексу адміністративного судочинства України встановлює, що після опублікування такого оголошення вважається, що заінтересовані особи належним чином повідомлені  про судовий розгляд справи. Скарги на судовий розгляд таких осіб, якщо вони не брали участі у справі, залишаються без розгляду.

 

Розгляд справи, якій присвоєно № 2 а -15147/11/2670, призначений на 11 квітня, о 17.00.

 

Охочі взяти участь у справі можуть звернутися до асоціації за тел. (044) 254-55-56, (095) 369-26-55. Також НАМ просить відгукнутися за цими телефонами компанії, яким Національна рада з якихось причин відмовила прийняти документи на участь в оскаржуваному конкурсі.

 

Минулого року цифровий конкурс (його оголошення або результати) з різних підстав оскаржували телеканали «Малятко-ТВ», ТВі (три позови від трьох юридичних осіб), «Ера», «Чорноморська ТРК»,МТРК «Чернівці» з міста Чернівці і телекомпанія «САТ-плюс» з міста Слов'янська Донецької області.

 

12 січня Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у повному обсязі в задоволенні позовних вимог телеканалів ТВі, ТВinfo (ТОВ «Інфо24»), «ТВі-Культура» (ТОВ «Медіа інфо»), «Малятко ТВ» і ТРК «Ера», які оскаржували результати цифрового конкурсу на місця в загальнонаціональних цифрових мультиплексах. Усі позивачі вже подали апеляції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10738
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду