МТРК «Чернівці» хоче приєднатися до позову НАМ проти Нацради

12 Квітня 2012
11724
12 Квітня 2012
13:10

МТРК «Чернівці» хоче приєднатися до позову НАМ проти Нацради

11724
Засідання у справі з оскарження цифрового конкурсу перенесене на 18 квітня
МТРК «Чернівці» хоче приєднатися до позову НАМ проти Нацради

11 квітня розгляд справи за позовом Незалежної асоціації телерадіомовників до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, у якому оскаржуються рішення регулятора щодо конкурсу на місця в цифрових мультиплексах, перенесено на 18 квітня. Про це «Детектор медіа» розповіла представник асоціації в суді та керівник правового центру НАМ Тетяна Фоміна.

 

За її словами, під час засідання суд розглядав приєднання до справи в якості співпозивача МТРК «Чернівці». Однак Національна рада вважає, що «Чернівці» пропустили шестимісячний строк звернення до суду, який починається відтоді, як позивач дізнався про порушення своїх прав. На наступному засіданні суд маж розглядати клопотання відповідача з цього приводу.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», раніше МТРК «Чернівці» оскаржували рішення конкурсу на вільні місця в цифрових мультиплексах. Однак у цій справі провадження зупинене до того часу, як буде розглянуто позов НАМ.

 

Нагадаємо, 5 квітня Незалежна асоціація телерадіомовників повідомила про те, що оскаржила в Окружному адміністративному суді міста Києва рішення Нацради щодо цифрового конкурсу від 15 квітня 2011 року, і просить визнати їх протиправними та нечинними.

 

Мова йде про рішення № 823 «Про затвердження Конкурсних умови на отримання ліцензії на вільних каналах мовлення в багатоканальній телемережі МХ-5 у стандарті DVВ-Т2 (МРЕG-4) (територіальна категорія мовлення - регіональне і місцеве мовлення)» та № 824 «Про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення на вільних каналах мовлення багатоканальної телемережі МХ-5 (територіальна категорія мовлення - регіональне та місцеве мовлення)».

 

Окрім цього асоціація просить суд скасувати рішення щодо п'ятьох переможців конкурсу -нові маловідомі компанії, які отримали велику частину частот: «Партнер ТВ», «Новий формат ТВ», «ТВ Вибір», «Аріадна ТВ» та «Лідер ТВ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11724
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду